Breaking news

România va găzdui Campionatul European de Gimnastică Artistică din 2017

Campionatul European de Gimnastică Artistică din 2017 se va desfășura în România la București, în noua Sală Polivalentă ce va începe să se construiască în acest an.

gimnastica romaniaPreședintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica a anunțat vineri că Federația Europeană de Gimnastică a acordat României dreptul de a găzdui în 2017, Europenele.

După o pauză de 60 ani de la prima ediție a Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică organizată tot la București, România va fi gazda competiției din 2017.

Noua Sala Polivalentă, ce urmează să fie construită în Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu, Campionatul European de Gimnastică Artistică.

Competiția urmează să se desfășoare în perioada 10-16 aprilie 217, România pune la bătaie un buget de aproape 2 milioane de euro.

Campionatul European din 2017 va fi mixt, feminin şi masculin, peste 700 de sportivi urmând să participe la ediția găzduită de România.

În urmă cu 58 de ani, în anul 1957, România  organizat prima ediție a Campionatului European de Gimnastică Artistică.

În anul 2011, România a organizat Campionatul European de gimnastică aerobică.

În cazul în care Sala Polivalentă din București nu ar fi gata la timp, cea de la Cluj ar fi opțiunea a doua pentru România.

În clasamentul all time al europenelor, România conduce detașat în clasamentul pe națiuni, cu un total de 140 de medalii, dintre care 51 de aur, 48 de argint și 41 de bronz.

>