Breaking news

România sub cod galben de inundații și vânt puternic

O nouă avertizare de cod galben de inundații și vânt, emisă de către hidrologi, vizează şapte judeţe din sudul ţării, unde începând de sâmbătă şi până duminică după-amiază se pot produce inundaţii locale.

vreme rea exclusiv newsPotrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, pe unele râuri din judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu se pot produce creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Codul galben de inundaţii a fost instituit, de sâmbătă, ora 12.00, până duminică, la ora 06.00, pe râul Jiu, în sectorul din aval de confluenţă Motru – Podari (judeţul Dolj).

Sub avertizare cod galben de inundaţii sunt, până duminică, la ora 16.00, şi râurile din bazinele hidrografice Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Teslui – afluent al Oltului inferior (judeţele Dolj şi Olt), Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), Pârâul Câinelui – afluent al râului Vedea (judeţele Argeş şi Teleorman), Neajlov, în sectorul din amonte de Călugăreni (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu).

Fenomene hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor aflate sub avertizare, a precizat Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,

De asemenea, se vor semnala și intensificări ale vântului ce la rafală vor depăşi viteze de 55 km/h în județele: Buzău, Ialomiţa, Teleorman, Ilfov, inclusiv Municipiul Bucureşti şi sudul judeţului Dâmboviţa.

>