Breaking news

România și-a depus candidatura pentru organizarea CE de handbal feminin

Federația Română de Handbal, și-a depus marți, candidatura pentru găzduirea Campionatului European de Handbal Feminin din luna decembrie 2012.

Cristian Gaţu, preşedintele Federației Române de Handbal, a confirmat pentru Agerpres că a depus la Federația Europeană de Handbal, candidatura României pentru organizarea Campionatului European de handbal feminin (4-16 decembrie 2012).

Am transmis azi candidatura României, după ce am luat acordul verbal al premierului Victor Ponta şi al preşedintelui ANST, Carmen Tocală, şi totul este ok. Premierul mi-a spus că pot depune candidatura. Cred că vom primi răspunsul în 2-3 zile, se analizează ofertele şi cu asta gata. Din punct de vedere al capacităţii de organizare am aceeaşi echipă care a organizat Campionatul European din 2000. Singurul semn de întrebare este infrastructura, care nu e la nivelul celor care probabil îşi vor depune candidatura. Nu avem săli imense, aşa cum merităm şi noi. Mă doare gura de când solicit treaba asta. Nu o să coste mult, o să facem calculele, dar mai mult de un milion de euro în niciun caz. În schimb vom primi probabil drepturi de publicitate şi drepturi de televiziune”, a declarat Cristian Gațu.

România și-a depus candidatura după ce luni, Olanda a anunțat că nu mai vrea să găzduiască competiția europeană în luna decembrie.

Cristian Gaţu a precizat că România poate găzdui Europenele de Handbal fie la Piatra Neamţ (5.000 locuri), Craiova (5.000), Bucureşti (5.000), Cluj (7.500), Râmnicu Vâlcea (3.000), Oradea (3.000) sau la Bacău (10.000), însă aici lucrările nu sunt finalizate.

România a mai găzduit în 2000, CE de Handbal Feminin la București și Râmnicu Vâlcea. În acel an, naționala României a ieșit pe locul patru.