Breaking news

România şi-a definitivat lotul pentru Europenele de Handbal Feminin

România a anunțat vineri, la Cluj, echipa cu care va face deplasarea la Campionatul European de Handbal Feminin din Croația și Ungaria. Lotul cuprinde 17 jucătoare și trei antrenori.

romania handbalAntrenorul Gheorghe Tadici și președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, au prezentat, vineri, la Cluj, lotul pentru EURO 2014.

Colectivul tehnic al echipei naţionale, compus din Gheorghe Tadici, Florentin Pera şi Bogdan Burcea, a decis azi ca la Debrecen, acolo unde România îşi va disputa meciurile din Grupa B de la Campionatul European, să meargă 17 jucătoare.

7 din cele 17 tricolore vor juca pentru prima dată la un Campionat European: Dedu, Chiper, Ciuciulete, Zamfir, Perianu, Bondar şi Băbeanu. Zamfir şi Bondar sunt debutante şi la un turneu final, toate celelalte cinci jucătoare având cel puţin o participare la un Campionat Mondial.

Aurelia Brădeanu va participa la 6-lea turneu final continental şi Valentina Ardean – a patra participare.

Staff tehnic: Gheorghe Tadici, Florentin Pera, Bogdan Burcea (antrenori); Dan Costin (doctor); Adrian Ionescu, Claudiu Mărăşteanu (kinetoterapeuţi); Radu Cheregi (video-analist).

“Este a zecea participare a echipei naționale feminine la un turneu european. Este cea mai laureată echipă de sporturi din ultimii 20 de ani, un lucru cu care ne mândrim. Obiectivul echipei naționale este clasarea pe locurile 1-8. Vrem calificarea la Jocurile Olimpice și vom face totul să ajungem acolo“, a spus Alexandru Dedu.

Gheorghe Tadici a subliniat și el ideea obținerii unui loc cât mai aproape de podium, în primele opt poziții, care ar permite echipei României și o calificare la Jocurile Olimpice.

“Este o onoare să fiu alături de aceste fete, pentru un nou turneu final. Ne-am propus să avem o participare onorantă. Ne-am propus pentru acest turneu să avem o participare onorantă. Așa cum a spus și domnul președinte, targetul nostru pentru acest ciclu olimpic este un loc în primele opt, în ideea în care ne-am propus-o ca la anul viitor, la Campionatul Mondial să ne plasăm pe un loc care să ne dea dreptul să participăm la Olimpiadă”, a spus Tadici.

Antrenorul echipei naționale, Gheorghe Tadici a spus că România are toate șansele să se claseze pe locul patru la Europenele din Croația și Ungaria.

Campionatul European de handbal feminin din Croaţia şi Ungaria, va fi transmis în direct de TVR 2 și TVR HD începând cu 7 decembrie 2014.

>