Breaking news

România se pregătește pentru finala Eurovision 2012

Vineri au loc ultimele două repetiții oficiale pentru finala Eurovision Song Contest, care se va desfășura sâmbătă la Baku Crystal Hall din capitala Azerbaidjanului.

Trupa Mandinga va urca cu numărul 14 pe impresionanta scenă Eurovision unde va cânta în fața a 25.000 de spectatori, toate biletele fiind sold out de mai bine de trei săptămâni. Organizatorii se așteaptă și la audiențe TV record, dat fiind interesul crescut  al europenilor pentru ediția din acest an. TVR 1 a fost lider de audiență în timpul transmisiei primei semifinale, în care România s-a calificat în etapa finală a celui mai important concurs muzical european.

Avem încredere în trupa care ne reprezintă pe scena Eurovision, sunt șase muzicieni veritabili și suntem siguri că vor face un show care să-i impresioneze atât pe spectatori, cât și pe telespectatorii care sunt așteptați să voteze după ce vor fi cântat toate cele 26 de țări participante în finală. Starea de spirit în trupa Mandinga este una foarte bună, toți suntem optimiști și ne bucură să știm că avem sprijinul românilor de acasă, al jurnaliștilor din toate colțurile lumii și al multor fani pe care Mandinga a reușit să-i câștige în Europa prin atitudinea sa profesionistă și piesa Zaleilah”, declară Dan Manoliu, șeful delegației României la Eurovision.

Coregraful din spatele show-ului Mandinga de la Eurovision, slovenul Anže Škrube, a zburat din Los Angeles, SUA, 40 de ore până la Baku, pentru  a putea fi alături de trupă și a susține România direct din Baku Crystal Hall în finala celui mai important concurs muzical european. Alături de Mandinga se află și compozitorul piesei, Costi Ioniță, care a devenit un ambador al membrilor trupei la posturile locale de televiziune, unde face un tur de forță vineri pentru a vorbi despre Mandinga și participarea României la Eurovision.

Suntem în cea mai bună formă. Ne pregătim acum pentru repetiția în fața juriului, care va avea loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, și pentru finala televizată, din 26 mai, când ne bazăm pe sprijinul vostru. Suntem convinși că nu vom mai întâmpina nicio problemă, astfel încât să ne putem prezenta impecabil și să facem show-ul Mandinga cu care v-am obișnuit și pentru care am lucrat atât. Vă vom face mândri, încă o dată, că sunteți români”, declară Elena, solista Mandinga.

România va urca pe scenă cu numărul 14 în finala Eurovision Song Contest, care va fi transmisă în direct pe TVR 1, TVR HD și TVR Internațional sâmbătă, de la ora 22:00.

Liniile de vot vor fi deschise abia după ce toate țările din concurs își vor fi terminat numerele artistice. Românii pot vota pentru țara lor doar dacă se află peste hotare și urmăresc finala Eurovision 2012 la postul de televiziune local.  Transmisiunea finalei va fi precedată de o ediție specială, de la 21:20,  prezentată  de Gianina Corondan şi Leonard Miron.

În emisiunea ”Drumul spre Baku” veți putea afla amănunte legate de pregătirea României pentru Eurovision și veți urmări în premieră și exclusivitate imagini din culisele Eurovision