Breaking news

România s-a calificat la Campionatul Mondial de Handbal Feminin

Echipa naţională de handbal feminin a României s-a calificat miercuri seară, la Campionatul Mondial din Spania după ce au învins Macedonia de Nord.

România s-a calificată pentru a 25-a oară consecutiv, la Campionatul Mondial de Handbal feminin, după ce miercuri s-a impus şi în returul de la Skopje, scor 35-20 după ce în manşa tur scorul a fost de 32-22.

Laura Moisa a fost golghetera României în acest meci marcând nu mai puțin de 8 goluri. Și portarul Yuliya Dumanska a avut o evoluție foarte bună.

România își menține astfel recordul de participări neîntrerupte la Campionatul Mondial, fiind prezentă la toate edițiile din ultimii 20 de ani.

România este singura ţară care s-a calificat pentru a 25-a oară la un Campionat Mondial feminin. din tot atâtea încercări.

Campionatul Mondial de Handbal feminin care va reuni la start, în premieră, 32 de ţări, se va disputa în perioada 2-19 decembrie, în Spania.

România a obţinut patru medalii, aur în 1962, argint în 1973 şi 2005, bronz în 2015, iar de alte cinci ori s-a clasat pe locul 4. La ediţia din  2019, desfăşurată în Japonia, România a încheiat Campionatul Mondial pe locul 12.