Breaking news

România s-a calificat la Campionatul European de handbal feminin din 2014

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat duminică la Campionatul European 2014, in Croaţia şi Ungaria.

romania calificata la europeanul de handbal femininRomânia s-a calificat duminică, pentru a zecea oară la Campionatul European de handbal feminin.

România și-a asigurat biletele pentru europeanul din decembrie, după ce a învins Belarus cu scorul de 32-20 (15-6), duminică, în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare, în ultimul meci său din Grupa a 6-a preliminară.

Tricolorele au obţinut calificarea la turneul final din Croaţia şi Ungaria (7-21 decembrie) de pe locul secund din grupă.

Partida revanşă cu Belarus a fost la discreţia jucătoarelor antrenate de Gheorghe Tadici, în ciuda unui debut mai greoi.

Belarus a condus cu 2-0 (min. 2) şi 3-1 (3), dar româncele au egalat, 3-3 (8), după mai multe ratări de o parte şi alte, iar apoi au dus scorul la 6-3 (11), marcând cinci goluri consecutive.

Diferenţa a crescut constant, astfel că la pauză echipa României avea 15-6 pe tabelă. În partea a doua a meciului, ecartul a ajuns la zece goluri, 22-12 (40), iar în min. 49 s-a ajuns la 11 goluri, 28-17, iar în min. 52 România s-a desprins la 30-18.

Finalul a fost mai puţin reuşit pentru ambele formaţii, care aşteptau nerăbdătoare să se încheie meciul din motive diferite, însă româncele s-au impus cu 32-20 și merg la europene pentru a zecea oară, din cele 11 ediții ale competiții.

Victoria fetelor vine la câteva ore de când handbaliștii români au fost învinși în play-off de Suedia și au ratat astfel calificarea la Mondialul din 2015 din Qatar.