Breaking news

România s-a calificat în finala Eurovision 2014

Paula Seling & OVI s-au calificat joi seară, în finala Eurovision 2014, de sâmbătă seară de la Copenhaga, cu piesa Miracle.

paula seling si ovi - eurovision 2014România s-a calificat pentru a 13-a oară în finala Eurovision Song Contest. Paula Seling și Ovi au închis a doua semifinală Eurovision 2014 și au aterizat direct în finala de sâmbătă seară. deși jocul de lumini, decupajele și show-ul per ansamblu nu a rupt gura târgului, iar sunetul a fost cu probleme, publicul european i-a votat pe români și i-a trimis în finală.

Paula Seling și Ovi se califică astfel pentru a doua oară în finala internațională, după succesul din 2010 când au ocupat la final onorabilul loc trei.

Alături de România, joi seară, s-au calificat în finala Eurovision și următoarele 9 țări: Elveția, Slovenia, Polonia, Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda și Austria.

Conchita Wurst din Austria, femeia bărbat cu barbă, a fost aplaudată la scenă deschisă, având un show perfect, demn de filmele de la Hollywood, și o interpretare impecabilă.

Este cea de-a 16-a participare a României în Este cea de-a 13-a calificare consecutivă a României în finala Eurovision.

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda și Islanda sunt cele zece țări din prima semifinală, ce au reușit să se calificate în finala de sâmbătă seară.

În finala de sâmbătă erau deja calificare Franța, Italia, Marea Britanie, Franța, Germania, din postura de țări contributoare și Danemarca în calitate de țară gazdă.

Astfel că sâmbătă seară, pentru trofeul Eurovision 2014 se vor bate 26 de țări. Câștigătoarea se va face în urma cumulării votului juriilor naționale din cele 37 de țări participante cât și a televotingului.