Breaking news

România în finala Eurovision 2013. Cezar a cucerit Europa cu piesa It’s my life

România s-a calificat în finala Eurovision 2013, găzduită de orașul suedez Malmo. Cezar a cucerit publicul european cu piesa „It’s my life” și cu un show de excepție.

cezar semifinala eurovisionA doua semifinală Eurovision a început în forță cu letonii care au încins scena din Malmo pe ritmurile piesei ”Here We Go by PeR”. Iar Cezar a închis în forță semifinala, cu piesa „It’s my life”.

Românul a avut misiune foarte grea în a doua semifinală, având concurenți redutabili, astfel că bătălia pentru cele zece locuri calificabile în finala de sâmbătă a fost acerbă.

Cezar a avut ceva probleme pe prima parte a interpretării piesei „It’s my life”. La fel ca și Elena de la Mandinga în 2012, Cezar a avut probleme cu casca pe care și-a scos-o din ureche, din acest motiv a fost sub ton în prima parte a interpretării piesei.

Show-ul lui Cezar pe scena de la Malmo a fost unul de excepţie, cu accente dramatice, fulgere şi alte efecte special, proiectate pe un ecran video gigant.

Românul a beneficiat de dotări tehnice spectaculoase și focuri de artificii.

Cezar a fost îmbrăcat într-un costum gen fustă-pantalon care pe parcursul evoluției piesei și show-ului s-a mărit și l-a ridicat pe român câțiva metri deasupra scenei. Iar de jur împrejur era înconjurat de o pâclă roșiatică de sub care ieșeau dansatorii, iar deasupra capului românul avea 14 felinare roşii coborâte din tavan.

După ce a terminat de cântat, prezentatoarea Eurovision a făcut o remarcă ridicolă spunând că: Se confirmă zicala că sub fusta oricărui bărbat de succes se ascunde o femeie, cu referire directă la show-ul lui Cezar. După care, în Camera Verde, prezentatoarea a încercat să dreagă busuiocul spunându-i că este frumos.

După ce toți concurenții din cele 17 țări participante în a doua semifinală au cântat, s-au deschis liniile telefonice. Telespectatorii din cele 17 țări concurente plus cei din Spania, Suedia și Germania, au putut vota. În baza voturilor și a notelor oferite de juriile naționale s-au ales cei zece calificați în finala Eurovision.

Prima țară anunțată ca și calificată în finală a fost Ungaria, apoi Azerbaidjan, Georgia, România, Norvegia, Islanda, Armenia, Finlanda, Malta, Grecia.

Iată lista completă cu cele 26 de țări calificate în finala de sâmbătă: România, Suedia, Germania, Franța, Spania, Anglia, Italia, Moldova, Rusia, Azerbaidijan, Norvegia, Danemarca, Islanda, Ucraina, Irlanda, Belgia, Belarus, Olanda, Ungaria, Finlanda, Georgia, Lituania, Estonia, Armenia, Malta și Grecia.

 

>