Breaking news

România s-a calificat în finala Eurovision 2012

Mandinga, cu piesa Zaleilah a calificat România în finala Eurovision 2012 din 26 mai de la Baku.

Europenii au decis ca piesa Zaleilah, cântată de Mandinga să meargă în finala de sâmbătă a Eurovision Song Contest din Baku. Prima  țară anunțată că s-a calificat în finală a fost România, iar a doua Moldova.

Deși a avut probleme cu casca, Elena de la Mandinga a dus cu bine piesa și a reușit să lase o impresie bună atât europenilor cât și juriilor de specialitate din cele 21 de țări care au votat astă seară.

Cele 10 țări calificate în semifinale au fost alese în urma televotingului din cele 18 semifinaliste participante plus Italia, Spania și Azerbaidjan. Pentru că televotingul contează doar în proporție de 50%, și juriile de specialitate din cele 21 de țări au decis cine sunt cele 10 finaliste.

Pentru a nu influența rezultatul din finala de sâmbătă, organizatorii nu au făcut publice rezultatele primei semifinale. Anunțul celor 10 finaliste s-a făcut într-un mod aleator și nu în ordinea clasării în semifinală.

Alături de România s-au calificat în finală și Republica Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia și Irlanda.