Breaking news

România riscă să rateze Olimpiada de la Rio. Larisa Iordache s-a accidentat și nu merge la turneul preolimpic

Situație catastrofală la lotul feminin de gimnastică artistică al României. Larisa Iordache, s-a accidentat în cursul antrenamentului de marți după-amiază și nu va putea participa la turneul preolimpic de la Rio, care asigură biletele pentru Jocurile Olimpice din vară.

larisa iordache - argint nanningFederația Română de Gimnastică a anunțat că Larisa Iordache s-a accidentat în timpul efectuării unui exercițiu la bârnă, în urma unei căderi de pe aparat fiind diagnosticată cu fractură de metacarp 4, ceea ce impune intervenția chirurgicală și o perioadă de refacere estimată la 6 săptămâni, menționează sursa amintită.

”Este o situație extrem de grea, dar trebuie să mergem în orice condiții și să facem ceea ce putem mai bine. Absența Larisei înseamnă un handicap major. Fără Larisa, echipa pierde până la trei puncte pentru echipă, ceea ce este extrem de mult într-o asemenea competiție. Larisa va intra vineri dimineață în operație la o clinică din Viena, pentru a-i fixa degetul cu o plăcuță de titan, sâmbătă va face un control și probabil duminică se va întoarce acasă. Ea se va putea reîntoarce complet la lucru după șase săptămâni și va fi aptă pentru Jocurile Olimpice

Larisa Iordache, medaliată cu bronz la individual compus la Campionatele Mondialele de anul trecut, de la Glasgow, va rata, astfel, Turneul preolimpic de la Rio de Janeiro, din perioada 16-18 aprilie. Medalia nu i-a adus și calificarea individuală la Olimpiadă, dar Larisa poate ajunge la Olimpiadă și fără a participa la acest turneu.

”Medaliații de la individual compus de la Mondiale nu au beneficiat de calificarea directă la JO, ci numai medaliații pe aparate. Cert este însă că recalificările de la Rio dau tuturor echipelor care nu se califică, dar care participă la bătălia pentru calificarea cu echipa, dreptul calificării unui sportiv, la alegerea federației naționale. Practic, Larisa nu va putea participa la această recalificare, dar asta nu înseamnă că nu poate să meargă la Olimpiadă. Și în cea mai proastă variantă, vom avea un sportiv în probele individuale’‘, a precizat președintele FRG.

La Test Events de la Rio, România va lupta pentru unul dintre primele patru locuri pe echipe, cu Brazilia, Germania, Franța, Belgia, Australia, Coreea de Sud și Elveția.

>