Breaking news

Din cauza jafului făcut de miniștrii PDL, UE ne suspendă fondurile destinate resurselor umane

Victor Ponta a anunțat luni că Uniunea Europeană va suspenda fondurile europene pentru România.

Luni dimineață, în cadrul unei declarații de presă susținută la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta a declarat că  România riscă să aibă suspendate fondurile europene alocate pentru resurse umane.,

Premeirul a spus că auditul pe Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) ar putea duce la suspendarea celor  aproximativ 100 milioane de euro alocate pe anul în curs şi a celor 1,1 miliarde de euro pentru anul 2013.

Premierul a spus că este vorba de “informaţii neoficiale” venite dinspre Comisia Europeană.

În urma discuțiilor cu ministrul Leonard Orban şi cu reprezentanţi ai Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF), Ponta a descoperit mai multe nereguli la Autoritatea pentru Management POSDRU.

Victor Ponta  a mai spus că în cazul în care nu va reuşi să rezolve problemele până la sfârşitul anului va lua o măsură radicală de restructurare totală a POSDRU.

Premierul României a mai spus că anumite eprsoane trebuie să răspundă penal și civil pentru toate aceste nereguli.

După declarațiile de la Guvern Ponta a mers la sediul USL unde a spus că vinovați de actuala situație sunt cei trei miniștrii ai PDL care au condus și gestionat Ministerul Muncii.

Începem să curățăm mizeriile lăsate în urmă de Botiș, Sulfina Barbu și Lăzăroiu. Ei sunt cei trei miniștrii care au lăsat un noian de fraude, de folosire ilegală a fraudelor. Comisia europeană va lua cea mai gravă decizie pentru România, acea de suspendare a fondurilor. A fost creată o rețea de proastă gestionare și fraudare a banilor sub conducarea acestor miniștrii. Este un jaf la POSDRU”, a delarat Victor Ponta la sediul USL.

 

>