Breaking news

România promovează Legenda Mărţişorului, la inițiativa ministrului Maria Grapini

Legenda Mărțișorului va fi promovată de autoritățile române pe Aeroportul Otopeni și pe cel din Timișoara, dar și în Spania și Germania.

legenda martisoruluiLa initiativa Ministrului Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri și Turism, Maria Grapini, în perioada 28 februarie -1 martie 2013 va avea loc, în Aeroportul Internațional „Henri Coandă” și în Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, campania de promovare a ”Legendei Mărțișorului, talisman românesc”.

Campania va continua în Spania, în data de 3 martie 2013, cu ocazia unui eveniment prilejuit de sărbătoarea Mărțișorului, precum și la Târgul Internațional de Turism de la Berlin, care se va desfășura în perioada 06 -10 martie 2013.

Ministrul Maria Grapini consideră oportună promovarea României prin legende autentice, mărţişorul fiind strâns legat de tradiţia românească. Acest demers de promovare a obiceiurilor romanesti este primul dintr-o serie de campanii de promovare a credintelor autentice pastrate in timp de poporul roman.

” Identitatea unui popor rezistă secole prin tradiţii, cultură, istorie, legende şi limbă, ca oglindă a sufletului naţiunii. La nivel de tradiţie, de obiceiuri şi legende, poporul român se poate evidenţia cu numeroase momente memorabile. Pe lângă Colindatul de Crăciun, cântatul de Paşte pentru vestirea învierii lui Isus, sau Sorcovitul de Anul Nou, există şi obiceiul de a dărui celor dragi, de 1 Martie, Mărţişorul împletit de femeia cea mai în vârstă din familie. Legenda Mărţişorului dăinuie de sute de ani la români şi se alătură celorlalte tradiţii, obiceiuri care asigură consistenţa identităţii poporului român”, este de părere Maria Grapini.

În perioada 28 februarie –  1 martie 2013, broșura „Legenda Mărțișorului, talisman românesc” va fi oferită turiştilor români și străini în Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, București și în Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din  Timisoara. Legenda va fi oferită acestora la ghișeele de check-in, pentru cei care pleacă din România și la ghișeele control pașapoarte ale Poliției de Frontieră pe fluxul de sosiri în țară.

Broșura „Legenda Mărțișorului, talisman românesc” cu textul în limba română, engleză și spaniolă va fi distribuită, duminică, 3 martie 2013, în Plaza Santa Ana și Plaza de Oriente, în fața Palatului Regal, în cadrul evenimentului organizat la Madrid, de către Ambasada României în Spania.

De asemenea, cu ocazia Târgului Internațional de Turism de la Berlin, broșura va fi distribuită celor care vor vizita standul României.

>