Breaking news

România participă cu 101 sportivi la Campionatul European W.U.K.F din Verona

loading...

Federația Română de Karate va deplasa la Europenel din Verona, un lot format din 101 sportivi, încercând să vină acasă cu tolba plină de medalii la toate categoriile de vârstă.

karate romaniaCampionatul European 2014 organizat de către W.U.K.F (World Union of Karate-do Federations), se va desfăşura în perioada 11-15 iunie 2014 de la Verona – Italia.

În urma cantonamentelor desfăşurate de către Federaţie, respectiv cantonament de kata organizat sub supravegherea lui Seyed Jamaleddin NEKOOFAR – 9 DAN şi a cantonamentului de kumite cu multiplu Campion Mondial – Christophe PINNA precum şi a evenimentelor sportive interne şi internaţionale din acest an , colectivul tehnic al FRK WKC a stabilit componenţii lotului naţional pentru probele de kata şi kumite, secţiunile individual şi echipe.

Astfel, Federaţia deplasează un lot de 101 sportivi la categoriile de vârstă , cadeţi, junior şi seniori ( 45 susţinuţi de FRK WKC şi 56 de cluburile sportive şi sponsori ) care vor reprezenta România în întrecerea cu celelalte 28 de naţiuni din Europa.

Finanţarea acestora este parţial susţinută din bugetul alocat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi din venituri proprii ale FRK WKC(sponsorizări).

Colectivul tehnic s-a confruntat cu o decizie grea de a nominaliza lotul naţional întrucât numărul de cluburi sportive afiliate la FRK WKC în ultima perioada a crescut, de la 62 structuri sportive la finele anului 2013 la 75 de structuri sportive la dată prezenţa şi bineînţeles odată cu această a crescut numărul sporivilor valoroşi.

Unii sportivi selecţionaţi vor avea o misiune foarte dificilă , aceea de a îşi apară titlul de Campion European. Sperăm că pregătirea din cantonamentele desfăşurate precum şi participarea la competiile de verificare naţionale şi internaţionale să le dea un plus de valoare sportivilor pentru a atinge obiectivul personal şi implicit al FRK WKC.

Va fi o întrecerea sportivă acerbă , şi în urmă rezultatelor în care imnul României va răsună de pe cea mai înalta treaptă a podiumului , sportivii şi colectivul tehnic se aşteaptă la o binemeritată recompensă , cu premii oferite de MTS conform legislaţiei în vigoare , completate de premile promise de către sponsori “ a declarat Stanciu Cosmin, membru al lotului naţional FRK WKC.

La Campionatul European WUKF s-au înscris un număr de 1500 de participanţi din peste 26 de ţări şi 43 de federaţii naţionale .

La acest eveniment sportiv European se anunţă participarea unor noi federaţii afiliate WUKF , cu valoare ridicată în karate astfel , confruntările pe tatami nu vor fi deloc uşoare pentru lotul României FRK WKC .

loading...