Breaking news

România, eliminată de la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din Brazilia

Naționala de handbal feminin a României a fost eliminată luni, în sferturile de finală.

Handbalistele românce au fost învinse luni de  naționala Croației cu scorul de 28-27, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de Handbal Feminin din Brazilia.

Croatele au deschis scorul în minutul 1, româncele reușind să marcheze primul gol abia în minutul 3, prin Ardean. În minutul 13, tricolorele reușesc egalarea la scorul de 8-8, grație golului marcat de Ardean. Iar în minutul 15, România preia conducerea pe tabela de marcaj, fapt ce i-a permis să intre la pauză cu un avantaj de 3 goluri, la scorul de 18-15.

După pauză, România a mărit diferența la patru goluri, după ce Fiera a marcat un gol superb. Însă după cinci minute de joc, tricolorele au evoluat două minute în 5 jucătoare de câmp pentru că Fiera a fost eliminată. Româncele nu au știut să gestioneze inferoritatea numerică și Croația a preluat conducerea în minutul 41 la scorul de 20-19. Tricolorele au reușit performanța ca în 11 minute să marcheze un singur gol și să încaseze 5.

În minutul 44 meciul a fost întrerupt din cauza unor probleme la instalația de iluminat a sălii  unde se desfășoară partida.

Jucătoarele au fost trimise pe marginea terenului. Radu Voina le spune jucătoarelor noastre să joace cu mai multă atenție. ”Haideți că fac infarct!”

După 20 minute de pauză, meciul s-a reluat și România a egalat la 21-21 prin golul marcat de Carmen Amariei. Deși au reușit să preia conducerea în minutul 54, la scorul de 26-25, au fost învinse cu două minute înainte de final, când croatele au preluat conducerea printr-un gol marcat de la 7 metri.

România ratează astfel șansa de accede în sferturi și de a spera la o medalie. Rezultatul de azi, era previzibil după debutul ezitant din meciurile cu Tunisia și Cuba și catastrofal în partidele cu Brazilia și Franța.