Breaking news

România oferă ajutoare de 3 milioane de euro, Ucrainei

Guvernul României a decis duminică, să ofere un ajutor în valoare de 3 milioane de euro, Ucrainei, care de patru zile este bombardată de armata rusă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a anunţat în ce constă ajutorul oferit de România.

“Guvernul României a decis ca, după ce, în Ucraina, a ajuns deja o primă tranșă de medicamente și echipamente sanitare donate de țara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranșă de ajutoare în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în: combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente“, a declarat Dan Cărbunaru.

Guvernul României anunță disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din rețeaua militară și civilă din țara noastră.

Până la acest moment, pe platforma anunțată ieri de Guvernul României, “Împreună ajutăm mai mult”, care este gestionată de Cancelaria prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă, până la 6.00 dimineața, erau deja centralizate 1.269 de oferte de sprijin din partea societății civile, agenților economici, altor categorii de voluntari, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport, alte forme de sprijin care vor începe deja să fie distribuite în conformitate cu nevoile existente față de situația din Ucraina.

47.000 de cetățeni ucraineni care au intrat în țară, dintre care 22.785 au ieșit deja din țara noastră. Așadar, până la acest moment, de la izbucnirea conflictului generat de agresiunea militară rusă din Ucraina, sunt 25.000 de cetățeni ucraineni care se află pe teritoriul României. Dintre aceştia, 102 au ales să solicite protecția statului român, depunând în acest sens cerere de azil.

În privința taberelor mobile, sunt deja două operaționalizate: una la Sighet și una la Siret. Tabăra de la Sighet, în acest moment, operațională fiind, nu are niciun cetățean găzduit. În schimb, tabăra de la Siret are, la acest moment, 41 de cetățeni ucraineni, care în următoarele ore vor pleca în spațiile de cazare indicate de Inspectoratul General pentru Imigrări.

>