Breaking news

România, o nouă medalie la Tokyo. Argint la canotaj în proba de patru rame masculin

Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari, au cucerit în această noapte, medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Canotorii români au avut un finiş fantastic revenidn puternic pe ultimii metri, fiind despărţiţi de doar 37 de sutimi de medalia de aur cucerită de Australia. Medalia de bronz a fost câştigată de Italia.

Prima medalie pentru canotajul masculin din ultimii 29 ani

Este prima medalie pentru România într-o probă masculină de canotaj dupa JO de la Barcelona din 1992.
 
Am avut încredere în noi și în forțele noastre. Ne-am antrenat mult pentru a ajunge aici și ne-am dorit din tot sufletul să urcăm pe podium. Suntem extrem de fericiți că am obținut medalia de argint și mulțumim tuturor celor care ne susțin întotdeauna. Am dat totul pe apă și am reușit astfel să avem un finish extraordinar și să ajungem pe locul al doilea. Acest rezultat ne ambiționează și mai mult ca pe viitor să continuăm să ne autodepășim și să fim cu fiecare zi mai buni„, spun membrii echipajului de patru rame masculin (M4-).

E a treia medalie cucerită de România la Olimpiada din Japonia, după argintul adus de Ana Maria Popescu şi aurul de la dublu vâsle adus de Simona Radiș şi Ancuța Bodnar.

  • 308 medalii au cucerit sportivii români până acum în participările la Jocurile Olimpice de vară.
  • 90 de titluri olimpice are România în toată istoria, 96 de distincții de argint și 122 de bronz.