România merge la Mondialele de Gimnastică cu opt sportivi

Trei gimnaste și trei gimnaști vor reprezenta România la Mondialele de Gimnastică artistică care debutează mâine la Antwerp în Belgia. Românii luptă pentru cele 12 titluri mondiale puse în joc, alături de alți 400 sportivi din 74 de țări.

gimnasti romaniMâine începe cea de-a 44-a ediții a Campionatului Mondial de Gimnastică Artistică, găzduită timp de o săptămână de orașul belgian Antwerp.

406 gimnaști și gimnaste (236 – masculin, 139 feminin) din 74 de țări se vor lupta pentru cele 12 titluri mondiale puse în joc.

România va fi reprezentată de Sandra Izbasa, Larisa Iordache, Ștefania Stănilă, Flavius Koczi, Cristian Bățagă, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso și Vasile Muntean.

În urmă cu 110 ani, în 1903, prima ediție a Campionatelor Mondiale a avut loc tot aici la Antwerp.

Pe toată durata Campionatelor Mondiale, ICR Bruxelles va derula o campanie de promovare a tradiției gimnasticii românești ca punct de confluență a excelenței sportive cu  elemente culturale și pasiunea mereu reînnoită a publicului.

Astfel că ICR Bruxelles va avea un stand la Campionatele Mondiale de gimnastică artistica de la Anvers unde se va organiza și o expoziție foto, un steag de tribună, proiecții video precum și sculptura Nadia a artistului român Marian Sava.

>