Breaking news

România merge cu trei sportive la Mondialele de Gimnastică

România va merge la Mondialele de gimnastică din Belgia cu trei sportive. Antenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang o iau la Mondiale pe Ştefania Stănilă.

sandra izbasaPe ultima sută de metrii, antrenorii lotului olimpcic de gimnastică, au decis să o ia la Mondiale, în locul Dianei Bulimar, accidentată, pe junioara Ștefania Stănilă.

Diana Bulimar s-a accidentat la naționalele de gimnastică de la București și a suferit o operaţie la genunchi, iar acum se află în recuperare.

Din acest motiv, Belu și Bitang au decis să-i dea șansa junioarei Stănilă să debuteze într-o competiție majoră pentru senioare.

Astfel că România merge la Anvers cu trei gimnaste, la mondialele ce se desfșoară în perioada  30 septembrie şi 6 octombrie.

Ştefania Stănilă poate merge la Mondiale pentru că împlineşte 16 ani pe 27 decembrie.

Sportiva va evolua în calificările de la bîrnă şi de la sol.  La nivel de junioare, Stănilă are în palmares o medalie de bronz cu echipa României şi o medalie de argint la sărituri la Campionatele Europene de la Bruxelles în 2012.

Sandra Izbașa va concura doar la sol în timp ce Larisa Iordache va participa în calificări la toate aparatele, cu dorința de a prinde și finala la individual compus.