România merge cu 24 de sportivi la Olimpiada de la Soci

România merge la Jocurile Olimpice de la Soci, din Rusia, cu 24 de sportivi ce vor concura pentru medalii la 8 discipline sportive: schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie și skeleton.

romania olimpiada soci 2014România merge în Rusia pentru a câștiga măcar o medalie la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci ce se vor desfășura în perioada 7-23 februarie 2014.

Sportivii români vor concura în 8 discipline din cele 15 înscrise în programul Jocurilor.

Biatlonista Eva Tofalvi, aflată la a cincea participare la Olimpiadă, va fi purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a Jocurilor de Iarnă de la Soci, din 7 februarie.

Iată lotul complet de 24 de sportivi români care vor face deplasarea în Rusia:

Schi alpin — Alexandru Barbu (slalom uriaș și slalom special), Ioan Valeriu Achiriloaie (coborâre), Ania Caill (Super G, slalom, combinată alpină)
Schi fond — Timea Sara, Paul Pepene, Florin Daniel Pripici
Biatlon — Eva Tofalvi, Cornel Puchianu
Sărituri cu schiurile — Iulian Pîtea
Patinaj artistic — Zoltan Kelemen
Skeleton — Dorin Velicu, Maria Mazilu
Sanie — Valentin Crețu (simplu masculin, ștafeta), Nicolae Radu Șovăială și Alexandru Teodorescu (dublu sanie masculin, ștafeta), Raluca Strămăturaru (simplu feminin, ștafetă).
Bob — Nicolae Istrate și Florin Crăciun (echipajul de dublu masculin), Andreas Neagu, Paul Muntean, Dănuț Moldovan, Bogdan Otavă (echipajul de 4 masculin), Maria Constantin și Andreea Grecu (echipajul de dublu feminin).

La ediția Jocurilor Olimpice din 2010 de la Vancouver, Romania a fost reprezentată de 28 de sportivi.

>