Breaking news

România, medalie de argint la grup, în concursul de gimnastică aerobică la Jocurile Europene de la Baku

loading...

România a câștigat duminică, medalia de argint în proba de grup, în concursul de gimnastică aerobică din cadrul Jocurilor Europene de la Baku.

romania aerobic bakuLavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu au pierdut medalia de aur pentru doar 20 de sutimi.

Principali favoriți ai finalei, după ce ocupaseră în calificări primul loc, românii au fost devansați în mod surprinzător, de Ungaria.

Însă, totul a fost pe muchie de cuțit. În timp ce România a acumulat un total de 21,094 puncte, Ungaria a primit 21,144 puncte.

Iar medalia de bronz a revenit Spaniei cu un total de 20,933 puncte.

La perechi mixte, Lavinia Panaete și Dacian Barna, intrați în finală cu a doua notă, s-au clasat pe ultimul loc (6), cu 20,100 puncte. Aurul a fost cucerit de spaniolii Sara Moreno Lopez și Vicente Lli Lloris, cu 21,150 puncte, argintul a revenit italienilor Michela Castoldi/Davide Donati, 21,050 puncte, iar bronzul a fost adjudecat de rușii Duhik Djanazian/Denis Solovev, cu 20,500 puncte.

Astfel că până azi, România a acumulat cinci medalii: trei de argint și două de bronz. Andreea Iridon a cucerit o medalie de argint la bârnă și una de bronz la paralele, Roxana Borha și Elena Meroniac au luat argintul la kaiac dublu — 500 m, Marius Berbecar a cucerit bronzul la paralele, iar a treia medalie de argint a fost adusă de grupul Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu.

loading...