Breaking news

România, meci egal cu Danemarca în ultima partidă din preliminariile Mondialului din 2018

România, egal nesperat cu Danemarca în ultimul lor meci din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. Tricolorii au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul desfăşurat duminică, pe stadionul Parken din Copenhaga. 

romania - danemarcaEchipa lui Cosmin Contra a făcut un meci destul de bun la Copenhaga, deși a fost lipsită de jucători importanți ca Benzar, Chipciu (suspendați) sau Pintilii (accidentat).

Danezii au deschis scorul prin Christian Eriksen, în min. 60, din penalty, după ce Cristian Ganea l-a ținut în propriul careu pe Nicklas Bendtner. România a egalat prin Ciprian Deac (88), la primul său gol sub tricolor, mijlocașul echipei CFR Cluj trimițând în poartă mingea blocată de un fundaș danez la șutul debutantului Țucudean.

Timp de aproape o jumătate de oră nicio echipă nu și-a creat o ocazie de gol, prima situație venind în min. 28, când Sisto a tras alături de poartă, după centrarea lui Poulsen. Tot Sisto (32) a încercat să-l surprindă pe Tătărușanu cu un șut de la 30 de metri, dar goalkeeper-ul a respins peste bară.

Deși au avut avantaj numeric, danezii nu au mai reușit să își creeze gol, așteptând parcă finalul. Contra a mutat ofensiv și golul a venit în min. 88, când Țucudean a tras spre poartă după centrarea lui Bancu, mingea a fost blocată, iar Ciprian Deac, pe fază, a reluat în plasă.

Remiza cu Româina îi permite naţionalei de fotbal din Danemarca, clasarea pe al doilea loc în grupă și implici biletul pentru barajul de calificare la mondiale.

>