Breaking news

România, locul 1 în clasamentul pe națiuni la Europenele de canotaj de la Munchen!

România a dat lovitura la Campionatele Europene de Juniori de la Munchen. Canotorii juniori au cucerit cinci medalii de aur şi au urcat România pe primul loc în topul ţărilor participante.

Lotul de Juniori al Federației Române de Canotaj a au obținut 5 medalii de aur și 1 medalie de argint în Finalele A ale Campionator Europene de Juniori de la Munchen (Germania). România a participat cu 8 echipaje, însumând 38 de sportivi, și s-a clasat pe locul 1 pe națiuni după numărul de medalii.

Prima medalie de aur a fost obținută în proba de dublu rame feminin (JW2-) de echipajul format din Mihaela-Cosmina Dram și Georgelia Stoica. Sportivele noastre au dominat încă de la început cursa din Finala A de duminică și s-au impus în fața echipajelor din Germania și Turcia.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba masculină de dublu rame feminin (JM2-), prin echipajul format din Iliuta-Leontin Nutescu și Andrei-Petrisor Axintoi. Cei doi sportivi au dominat cursa și au reușit să se impună în fața Norvegiei și a Poloniei.

În proba de patru rame feminin (JW4-), sportivele Elena-Maria Robitu, Daria-Ioana Dinulescu, Ancuta-Adelina Ungurean și Maria Guzran s-au impus în fața celor din Italia și Grecia, aducând României a treia medalie de aur.

A patra medalie de aur pentru țara noastră a fost câștigată în proba de patru vâsle feminin (JW4x), prin echipajul format din Andreea-Fabiola Iorgovan, Elena-Diana Suta, Ana-Maria Matran și Diana-Ionela Petian.

Ultima medalie de aur la Campionatele Europene de Juniori pentru România a fost obținută de Marian Ștefan Dunca, Constantin Emanuele Sterea, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Andrei Hemen, Eduard Angel Moldovan, Gavril Dumbrava, Alexandru-Gabriel Stetco, Cosmin Iulian Plesescu, Cornel-Traian Ieremciuc, în proba de 8+1 masculin (JM8+).

Medalie de argint au câștigat și junioarele din echipajul de 8+1 feminin (JW8+), compus din Mariana-Laura Dumitru, Ana-Maria Loghin, Elena-Andreea Cerbu, Petruta-Ionela Popa, Elena Silvia Mocanu, Valentina Amalia Azoitei, Alexndra-Georgiana Ruscuta, Victoria-Stefania Petreanu și Florentina-Georgiana Neculaeasa. Sportivele noastre au urcat pe podium alături de echipajele din Belarus și Republica Cehă.

Mihaela-Cosmina Dram (b), Georgelia Stoica (s), Women’s Pair, Romania, 2021 European Rowing Junior Championships, Munich, Germany / Detlev Seyb/MyRowingPhoto.com

În Finala A a probei de patru rame masculin (JM4-), echipajul compus din Petru Andrei Ciornei, Costi-Daniel Neagoe, Marius-Ionel Bodnar și Andrei-Valentin Malis s-a clasat pe locul 4.

Echipajul de patru vâsle masculin (JM4x), compus din Ovidiu Cristian Badea, Alexandru Nitan, Petrisor-Darius Groza și Alin Vasile Buzdugan, a ocupat locul 4 în Finala B a Campionatului de Canotaj la Juniori de la Munchen. Sportivii ocupă astfel poziția 10 în clasamentul general.

„S-a încheiat încă o competiție cu rezultate excepționale pentru Federația Română de Canotaj. De această dată, felicitările merg către Lotul de Juniori. Au făcut performanță la Campionatele Europene de Juniori 2021 de la Munchen (Germania). La fel cum s-a întâmplat și la ediția de anul trecut, sportivii români au dominat majoritate probelor în care au concurat. Au obținut 5 medalii de aur și 1 de argint, plasând România pe locul 1 în clasamentul pe națiuni. Sunt tineri, muncitori, extrem de talentați și au în față un viitor strălucit dacă vor continua să se dezvolte ca până acum. Felicitări juniorilor pentru rezultatele lor! Le mulțumesc antrenorilor care descoperă noi și noi talente, cluburilor de la care sportivii provin și, nu în ultimul rând, părinților care îi susțin. Rog toții părinții să își lase copiii la sport și să aibă posibilitatea de a ajunge în fața antrenorilor atunci când aceștia vin pentru selecție”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.