Breaking news

România joacă fără spectatori la Campionatul European U21 din Ungaria

Meciurile din faza grupelor de la Campionatul European U21 se vor disputa fără spectatori. Anunţul a fost făcut de Federaţia Română de Fotbal. România U21 este calificată la turneul final din Ungaria și Slovenia, care va începe pe 24 martie 2021.

Din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii Euro U21 au decis ca meciurile din prima fază să se dispute cu meciurile închise. Tricolorii mici fac parte din Grupa A la Euro 2021, alături de Germania, Țările de Jos și Ungaria.

Deși UEFA a amânat cât mai mult momentul deciziei finale, sperând că partidele se vor putea disputa cu un procent din capacitatea stadioanelor ocupat de spectatori, acest lucru nu va fi posibil. Ținând cont de restricțiile impuse de autoritățile din Ungaria și Slovenia din cauza contextului pandemic, spectatorii nu vor fi prezenți în tribune la partidele din faza grupelor.  O decizie în ceea ce privește fazele superioare, programate să se dispute în perioada 31 mai – 6 iunie, va fi luată ulterior. Dar asta nu ne va opri să Luptăm Împreună! România va juca fără spectatori, dar nu fără suporteri! Hai, România!”, precizează Federația Română de Fotbal.

România, cu Adrian Mutu pe banca tehnică, va debuta împotriva „Portocalei Mecanice”, pe 24 martie.

România va disputa toate cele 3 partide pe Stadionul Új Bozsik din capitala Ungariei. Arena, cu o capacitate de 8200 de locuri, este nouă și va fi inaugurată cu ocazia Campionatului European, ulterior, stadionul devine casa lui Honved Budapesta.

Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie 2021, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai și 6 iunie 2021 . Iată programul tricolorilor:

  • 24 martie, 22:00: România – Țările de Jos
  • 27 martie, 19:00: Ungaria – România
  • 30 martie, 19:00: Germania – România

Partidele vor fi în direct la TVR 1 și Radio România Actualități.

Grupele EURO 2021

  • Grupa A: Ungaria, Germania, ROMÂNIA, Țările de Jos
  • Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia
  • Grupa C: Rusia, Islanda, Franța, Danemarca
  • Grupa D: Portugalia, Croația, Anglia, Elveția
>