Breaking news

România joacă cu Suedia, în Cupa Davis la Arenele BNR

România va juca în perioada 12-14 septembrie, la Arenele BNR din București, cu Suedia, în turul I al play-off-ului Grupei I din Zona Euro/Africană.

cupa davis - romania - suediaAdrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău și Florin Mergea, sunt cei patru jucători de bază, convocați de Federația Română de Tenis pentru partida cu Suedia.

Am convocat cei mai buni jucători de tenis pe care îi are România în acest moment, atât la simplu, Adrian Ungur și Marius Copil, cât și la dublu, Horia Tecău și Florin Mergea. Avem o echipă bună, mai bună dacă ne luăm după clasament, închegată, determinată și sperăm ca împreună să trecem de emoțiile acestui baraj al Grupei I. Așteptăm câți mai mulți fani ai tenisului și ai jucătorilor noștri să vină să ne susțină în întâlnirea cu Suedia pentru că știu cât de important este să simți încurajarea propriului public”, a declarat Andrei Pavel, căpitan-nejucător al echipei României de Cupa Davis. 

Victor Hănescu și-a anunțat retragerea din echipa de Cupă Davis a României, pe 30 iulie, ca urmare a nivelului tot mai slab al jocului său.
  
”A venit timpul să mai înclinăm puțin balanța întâlnirilor directe România-Suedia. Chiar dacă Suedia este deținătoare a 7 trofee de Cupa Davis și ne-a învins în ambele întâlniri de până acum, sunt sigur că echipa pe care o vom alinia anul acesta va face tot ce-i va sta în putință pentru a câștiga cele trei puncte necesare pentru victorie. În plus, vom avea susținea propriilor fani pe care îi așteptăm să umple Arena Centrală”, a spus George Cosac, președintele Federației Române de Tenis. 

România a mai jucat până acum de două ori cu Suedia, în 1979 și 2009, ambele întâlniri fiind câștigate de suedezi.