Breaking news

România joacă cu Olanda barajul din Cupa Davis, cu debutanți

România merge să joace în Cupa Davis, împotriva Olandei, cu o echipă formată din debutanți, niciunul dintre jucători nu face parte măcar din top 200 ATP.

După ce Horia Tecău, Adrian Ungur, Victor Crivoi şi Marius Copil  au refuzat convocarea, în semn de protest față de excluderea lui Andrei Pavel, Federația Română de Tenis a fost nevoită să formeze o echipă din debutanți.

Din cei patru jucători de tenis convocați să facă parte din echipa ce va juca în Cupa Davis împotriva Olandei, doar Petru-Alexandru Luncanu, în vârstă de 23 de ani este cel mai bine clasat în ierarhia mondială, locul 437 ATP.

În timp ce  Andrei Dăescu, 23 de ani, este pe locul 685 ATP,  Alexandru-Vasile Ghilea, 18 ani, locul 1.128 ATP şi Florin Mergea, 27 de ani, locul 1.507 ATP la simplu şi locul 244 la dublu.

Meciurile din turul II al Grupe 1 din zona Europa/Africa a Cupei Davis, se vor desfășura în perioada 6-8 aprilie, la Amsterdam, în Sporthallen Zuid.

Toate meciurile vor fi transmise în direct de TVR 2 și TVR HD, pe parcursul a 12 ore de transmisiuni repartizate pe parcursul a trei zile. Cristian Mândru va asigura comentariul pentru toate meciurile din Cupa davis dintre România și Olanda.

Programul transmisiunilor şi partidele sunt următoarele:

    • Vineri, 6 aprilie, de la ora 14.00 –  partidele de simplu dintre Thomas Schoorel – Petru  Alexandru Luncanu şi Robin Haase – Andrei Dăescu
    • Sâmbătă, 7 aprilie, de la ora 16.00 – partida de dublu dintre Igor Sijsling/Jean-Julien Rojer – Florin Mergea/Andrei Dăescu
    • Duminică, 18 septembrie, de la ora 14.00 – partidele de simplu dintre Robin Haase – Petru Alexandru Luncanu şi Thomas Schoorel – Andrei Dăescu

 

>