Breaking news

România, învinsă de Muntenegru la Europenele de Handbal feminin

România a înregistrat vineri, prima înfrângere de la actuala ediție a Europenelor de Handbal Feminin, desfășurate în Serbia.

Româncele au reușit să câștige doar prima repriză jucată contra vicecampioanei olimpice, Muntenegru.

România a făcut o primă repriză bună în compania vicecampioanei olimpice, Muntenegru.

După două minute de faze succedate rapid la ambele porți, muntenegrencele deschid scorul în minutul 2 și 20 de secunde.

Replica româncelor a venit în minutul 4 prin Cristina Neagu care a reușit să deschidă scorul printr-un gol marcat de la nouă metri.

Deși jocul a fost presărat cu ratări și stângăcii de ambele părți, româncele au reușit să preia conducerea pe tabela de joc și să aibă în minutul 27 și trei goluri avans.

A urmat o evoluție mai slabă a tricolorelor cu multe ratări de la nouă metri și faulturi în atac, ceea ce a permit adversarelor să reușească egalarea la 9, în minutul 28. Oana Manea a reușit să marcheze golul cu numărul 10 și România să intre la pauză cu un avantaj de un gol.

Rezultatul din prima repriză se datorează în bună parte și faptului că tricolorele au avut o susținere fantastică venită din partea celor peste 2000 de români prezenți în tribunele sălii din Vrşeţ, Serbia.

Ada Nechita a deschis repriza a doua cu un gol pentru România în primul minut de joc de după pauză. Însă muntenegrencele au primit două lovituri de la 7 metri și au reușit egalarea. Iar în minutul 35, Muntenegru a preluat conducerea prin golul marcat de Ivanovici.

În timp ce jucătoarele din Muntenegru marchează gol după gol, româncele ba au nimerit portarul ba au dat pe lângă poartă.

Paradele incredibile făcute de Paula Ungureanu, tei la rând, când cu mâinile când cu piciorul, au menținut echipa în joc. Melinda Geiger a reușit să aducă egalarea la scorul de 13-13, în minutul 41.

În ultimele 10 minute, muntenegrencele au reușit să aibă un joc mai bun și să preia conducerea pe tabela de joc și cu trei goluri avans, reușind să găsească breșe în apărarea româncelor.

După 60 de minute de joc, România a fost învinsă de Muntenegru cu scorul de 23-20.

În Grupa D, România a reușit un egal cu Rusia, o victorie cu Islanda și o înfrângere cu Muntenegru. Însă a acumulat trei puncte, suficient cât să o califice în grupele principale, unde va disputa alte cinci meciuri.

România s-a calificat în grupa principală de la Novi Sad cu un singur punct şi va juca pe 9 decembrie, împotriva Spaniei,  pe 11 decembrie va juca cu Ungaria iar pe  13 decembrie cu Germania.

>