Breaking news

România a învins Ungaria la Mondialele de Handbal din Serbia

România a reușit să învingă Ungaria, la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din Serbia. Tricolorele s-au impus cu 21-17 în fața unguroaicelor.

romania - ungaria handbalVictorie magică pentru România în partida cu Ungaria. Tricolorele au renăscut din propria cenușă, având împotrivă arbitrii și publicul din Sala Sporturilor din Novi Sad.

După eșecul cu Germania, de marți, România s-a impus în partida cu Ungaria, bifând astfel a treia victorie de la Campionatul Mondial de Handbal din Serbia.

Luciana Marin a marcat primul gol pentru România, în partida cu Ungaria, în minutul 4, iar două minute mai târziu a ratat o aruncare de la 7 metri. În minutul 19, Aurelia Brădeanu a reușit să aducă egalarea la 5-5. Însă, eliminarea Adrianei Țăcălie de două ori în 6 minute, a făcut ca Ungaria să se desprindă la două goluri de România. Prima pauză s-a încheiat cu scorul de 10-8 pentru unguroaice.

În repriza a doua, Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri în minutul 35, iar în minutul 42, Perianu a fost eliminată două minute. Ada Nechita a reușit egalarea la 14-14, în minutul 44.

În minutul 47, România a preluat pentru prima dată conducerea în partida cu Ungaria, grație golului marcat de Buceschi de la 7 metri. Cu patru minute înainte de finalul partidei, România s-a desprins la trei goluri, scor 19-16. Valentina Ardean Elisei a marcat golul cu numărul 20 pentru România și a închis tabela de joc.

Vineri, România va juca ultimul meci din Grupa D, cu Cehia. România a acumulat până în prezent 6 puncte, la fel ca și Ungaria și Germania. Primele patru echipe din fiecare grupă se califică în etapa următoare a competiției.

Este cel de-al patrulea meci disputat de România în Grupa D, la Mondialul din Serbia. România a învins pe Tunisia și Australia și a luat bătaie de la Germania.