Breaking news

România a învins Italia la Campionatul European de rugby în 7

România a învins sâmbătă, Italia cu scorul de 21-14, într-un meci din etapa finală a Campionatului European de Rugby în 7 (7’s Grand Prix Series), găzduit de Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti.

rugby romaniaDupă trei înfrângeri consecutive, România a reușit o victorie de senzație în fața naționalei Italiei.

Fabrizio Seppe a reușit un eseu chiar în primul minut, transformat de Giorgi Jimsheladze.

A urmat apoi șansa României de a marca, însă Stephen Hihetah a comis o greşeală imensă în terenul de ţintă advers, unde s-a împiedicat şi a comis un înainte. Jucătorul s-a revanşat două minute mai târziu, când a reuşit eseul, transformat de Florin Vlaicu, şi scorul era egal la pauză, 7-7.

În repriza secundă, România a preluat conducerea după eseul lui Florin Surugiu, transformat de Vlaicu, dar o nouă greşeală a ”stejarilor” a făcut ca Italia să egaleze, eseu Giulio Rubini, transformat de Jimsheladze, 14-14.

Valentin Ivan a avut o acţiune foarte bună, la capătul căreia România a primit eseu de penalitate, transformat de Vlaicu, iar România a obţinut prima sa victorie, una splendidă, cu scorul de 21-14.

România a pierdut primele trei meciuri, 10-14 cu Ţara Galilor, 14-19 cu Georgia şi 7-14 cu Anglia, urmând să mai joace duminică împotriva Portugaliei, liderul grupei A cu trei victorii din tot atâtea partide.

>