Breaking news

România învinge Bosnia și păstrează șanse de calificare la Euro 2012

Meci fantastic realizat de echipa nanțională de fotbal a României. Tricolorii au învins vineri seară naționala Bosniei cu scorul de 3-0 și rămân în cursa de calificare la Campionatul European de fotbal din Polonia și Ucraina.

maricaTricolorii au reânvinat vineri seară pe stadionul Giulești din Capitală în partida disputată împotriva Bosniei. După mai mulți ani în care românii și-au demonstrate antitalentul pe terenul de fotbal în meciurile naționalei, vineri seară, tricolorii au demonstrate că dacă vor și sunt motivați pot să joace fotbal de calitate.

Primul gol marcat pentru România a venit în minutul 9, când  Gabi Mureșan A marcat cu capul, reluând peste portarul Hasagici. Însă golul a fost invalidat de arbitru pe motiv că fotbalistul Cristi Săpunaru nu a executat regulamentar un aut.

În minutul 21 a venit rândul Bosniei să aibă un gol anulat pe motiv de ofsaid.

În minutul 37 Răzvan Raț îi centrează magistral lui Adi Mutu în careul de 11 metri, iar briliantul îl execută pe bosniac.

Nici nu apucă să se bucure bine de deschiderea scorului, că Marica mărește diferența la 2-0 prin golul marcat în minutul 40.

Tricolorii au intrat la pauză cu avantaj de două goluri și le-a permis să revină și mai motivați pe terenul de joc în repriza a doua.

Marica reușeste dubla prin golul marcat în minutul 55 și închide scorul pe tabela de joc. În minutul 94, Torje a fost faultat în careu de către un bosniac iar arbitrul a acordat penalty. Cristi Săpunaru a executat lovitura de la 11 metri și a ratat majorarea scorului la 4-0.

România câștigă toate cele 3 puncte puse în joc și acumulează 8 puncte după 6 partide disputate și urcă pe locul 3 în clasamentul intermediar al Grupei D.

Victoria de astă seară, menține România în cursa de calificare la Euro 2012.

Clasament intermediar Grupa D:

1. Franţa – 13 puncte (6 jocuri),

2. Belarus – 9 puncte (6 jocuri)

3. România – 8 puncte (6 jocuri)

4. Albania – 8 puncte (5 jocuri)

5. Bosnia – 7 puncte (5 jocuri)

6. Luxemburg – 1 punct (6 jocuri).

>