Breaking news

România găzduiește, în octombrie, la Piatra Neamț, Congresul European de Turism Rural

loading...

„Turismul inovativ – o nouă viață pentru zonele rurale” este tematica viitorului Congres European de Turism Rural (ECRT) ce va avea loc, în perioada 7-10 octombrie, la Piatra Neamț.

Anunțul oficial a fost făcut astăzi, 10 septembrie a.c., în cadrul unei conferințe de presă pe această temă, susținută la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) de reprezentanții instituțiilor organizatoare.

Cunosc România; este o țară în care am călătorit de multe ori în ultimii 13-14 ani. Am găsit aici unele dintre cele mai extraordinare peisaje și atuuri ale turismului rural, precum și un uriaș potențial neexploatat. De aceea, sper ca organizarea acestui congres să contribuie ca România să fie cunoscută ca destinație de turism rural atât pe plan național, cât și printre antreprenorii europeni, cu beneficii de ambele părți. Acest eveniment vine, de altfel, într-un moment important al agendei politice europene, în care se lucrează la programarea perioadei 2014-2020, în care apare o nouă politică agricolă comună, cu schimbări mari în fondurile pentru dezvoltare rurală. Acest lucru ne va permite să extindem și mai mult potențialul de finanțare a unor inițiative”, a precizat Klaus Erlich, secretar general EuroGites.

Aflat la a patra ediție, Congresul are peste 250 de invitați, din fac parte specialiști din domeniul turismului din țară și din străinătate, reprezentanți ai asociațiilor de profil și ai autorităților publice centrale și locale.

Prioritatea ministerului pentru turismul rural este de a crește numărul de înnoptări, de la o medie de 2,4 nopți petrecute de fiecare turist în pensiuni la minimum 3-4 nopți. Putem face acest lucru, în primul rând, printr-o mai bună informare a potențialilor turiști. Dacă ei vor ști exact ce activități pot desfășura în destinațiile alese, vor rezerva mai multe zile pentru sejurul lor”, a declarat Cristian Bărhălescu, secretar de stat pentru turism în cadrul MDRT.

Lucrările ECRT vor include o sesiune în plen, în prima zi a evenimentului, și patru seminarii pe teme referitoare la natură, gastronomie, moștenire culturală. Pe durata manifestării, este organizat, totodată, un târg internațional de turism rural, unde vor fi prezentate oferte ale agenților economici din domeniu și produse tradiționale.

Evenimentul este inclus în acțiunile finanțate din fondurile europene nerambursabile alocate României pentru implementarea brandului național de turism.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>