Breaking news

România, favorită să câștige Campionatul Mondial de Minifotbal din SUA

Echipa națională de minifotbal a României participă la prima ediție a Campionatului Mondial de Minifotbal, desfășurată în Statele Unite ale Americii. Tricolorii sunt mari favoriți la câștigarea trofeului.

campionatul mondial de minifotbal 2015România pornește ca mare favorită la câștigarea primei ediții a Mondialului de minifotbal, întrucât deține în palmares cinci trofee de campioană europeană. România va debuta la Mondialul de Minifotbal, sâmbătă, în partida cu India.

Tiberiu Lajos, selecționerul echipei naționale de minifotbal, a plecat în SUA cu lotul format din portarii Cristian Popa și Bogdan Rădulescu și jucătorii de câmp Nicolae Dan Costândana, Gabriel Tănase, Ioan Mircea Popa, Radu Burciu, Alin Cosmin Iacob, George Adrian Călugăreanu, Miroslav Cosmin Nicolin, Iulian Apostol, Toma Vincene, Emilian Chivu, Răzvan Dumitru Radu, Gabriel Cosmin Crăciun, Ciprian Ursu.

România evoluează în Grupa B alături de India, Mexic și Germania. În grupa A evoluează echipele din SUA, Cehia, El Salvador și Kazahstan. În tip ce din Grupa C, fac parte Canada, Serbia, Brazilia și Rusia.

Partida cu India va avea loc la Allen (Texas), de la ora locală 19,00 (duminică, 02,00, în România). În al doilea meci, tricolorii vor înfrunta Mexicul, duminică, la Wichita (Kansas), de la ora locală 16,00 (23,00, la București), iar ultimul meci din grupă este programat luni, tot la Wichita, de la ora locală 19,30 (marți, 02,30 în România), contra Germaniei.

Prima ediție a Cupei Mondiale de minifotbal, competiție găzduită de Statele Unite, în perioada 21-29 martie.

În data de 26 martie sunt programate sferturile de finală, la Tulsa, Allen și Wichita, iar semifinalele și finalele vor avea loc la Chicago, pe 28 și 29 martie.

Pe 30 noiembrie 2014, România a cucerit în Muntenegru, al cincilea său titlu european consecutiv la minifotbal, după ce a învins Slovenia cu scorul de 1-0.