Breaking news

România, fără medalie olimpică la gimnastică. Larisa Iordache, nevoită să se retragă din finala olimpică de la Tokyo

Larisa Iordache, singura speranţă a României pentru o medalie olimpică la gimnastică, a fost nevoită să se retragă din competiţie. Gimnasta nu a putut să îşi facă încălzirea şi împruenă cu staff-ul tehnic şi medical, a luat decizia de a nu mai concura în finala olimpică de la bârnă.

“Fără Larisa Iordache în finală olimpică!Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții.Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta.”, este emsajul transmis de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

În urmă cu jumătate de oră Larisa Iordache a postat un mesaj emoţionant pe pagina sa de facebook.

“Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniștit spre ce vrei tu să faci.
Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finala olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit… durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om. Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine si pentru ființa care m-a împins pe drumul acesta, care din păcate nu mai este lânga mine ți nu mai pot obține un cuvânt de încurajare de la ea… Însa știu că am iubirea necondiționată a familiei mele. Vă iubesc!Este greu, greu… pentru că de data asta chiar am crezut ca o să fie bine totul.
Însa drumul nu se oprește aici cu această șansa nefructificată. Momentan pun puțină pauză și o iau de la capăt când o să fiu pregatită să reiau totul din punct de vedere psihic cât si fizic. Antrenorilor mei vreau să le spun ca îi iubesc pentru ca indiferent de situație ei au crezut în mine și în tot ceea ce am facut. Și pentru ca au pornit cu mine pe drumul acesta chiar când nu aveam pe nimeni lânga noi. Și vă apreciez pe voi, pe cei ce au sperat și m-au încurajat “, este mesajul Larisei Iordache.

Calificată în finală cu a patra notă, Larisa Iordache avea şanse mari la o medalie în finala de la bârnă.

>