Breaking news

România, evoluție jalnică în Liga Națiunilor. Muntenegru s-a impus cu 2-0

Echipa națională de fotbal a României a avut o prestație jalnică în primul meci din Liga Națiunilor. Tricolorii s-au făcut de râs la Podgorica și Muntenegru s-a impus cu scorul de 2-0.

Tricolorii au fost jalnici de la cap la coadă. Naționala de fotbal a României n-a jucat nimic în meciul cu Muntenegru, prima partidă din Liga Națiunilor.

Ambele goluri ale muntenegrenilor au fost marcate în repriza a doua cu ajutorul căpitanului Vlad Chiricheș.

Mugosa a deschis scorul în minutul 66 iar cu trei minute înainte de fluierul final, M. Vukcevic a făcut 2-0 pentru Muntenegru.

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, Vlad Chiricheş, a declarat, sâmbătă seara, după înfrângerea cu Muntenegru, că îşi asumă întreaga responsabilitate după ce a greşit la ambele goluri ale adversarilor.

“Îmi asum întreaga responsabilitate pentru eşecul naţionalei. Greşelile mele au costat echipa şi cred că de asta am pierdut. Ei nu şi-au creat multe ocazii. Da, jocul nostru nu a fost extraordinar, dar ei şi-au creat ocazii doar la cele două greşeli ale mele. Sper ca această înfrângere să aibă un impact în vestiar, iar fiecare dintre noi să îşi dea seama că trebuie să dea mai mult. Să fim mai încrezători. E clar că tricoul naţionalei îţi dă o anumită responsabilitate şi trebuie să fii în cea mai bună formă pentru a ajuta echipa să câştige. Probabil am fost un pic surprinşi de agresivitatea celor din Muntenegru, cred că au fost şi un pic mai proaspeţi decât noi, mai puternici în fiecare duel. Jocul nu a fost unul foarte bun din partea noastră. Nu putem găsi un alibi din accidentarea lui Iulian Cristea, sper ca el să fie bine şi să îşi revină cât mai repede. Îmi pare rău pentru jucători, sper să nu îi afecteze foarte mult şi în Bosnia să facem un joc mai bun şi echipa să câştige“, a afirmat Chiricheş la postul Prima TV.

România va juca următorul meci pe 7 iunie, la Zenica, cu Bosnia-Herţegovina, tot în competiția Liga Naţiunilor.

Gheorghe Popescu, a declarat că este o înfrângere ruşinoasă şi că jucătorii conduşi de Edward Iordănescu au arătat ca o echipă de amatori.

“Eu sincer nu ţin minte un meci mai slab al echipei naţionale. Vă spun sincer, chiar nu îmi aduc aminte de un meci mai slab. Singurul cuvânt care îmi vine în minte este ‘ruşinos’. Băieţii ăştia au arătat ca o echipă de amatori în seara asta. E clar că nu merită să îmbrace tricoul echipei naţionale. Alţii, să vină alţii, pentru că noi cu aceşti jucători am pierdut calificări. Rezultatul cu aceştia îl ştim toţi: calificări pierdute. Eu aş putea să îi dau un 5 lui Raţiu, în rest corigenţi toţi. Decât să vii şi să te prezinţi aşa la echipa naţională, mai bine stai acasă”, a spus Popescu la postul Prima TV.

Declarațiile selecționerului Edward Iordănescu după înfrângerea de la Podgorica:

Programul României în Liga Națiunilor 2022:

  • Muntenegru – ROMÂNIA 2-0
  • LIVE Antena 1 Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA, marți, 7 iunie, ora 21:45, stadion Bilino polje (Zenica)
  • LIVE Antena 1 ROMÂNIA – Finlanda, sâmbătă, 11 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București)
  • LIVE Prima TV ROMÂNIA – Muntenegru, marți, 14 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București)

MUNTENEGRU: 1. Mijatović – 7. Vešović, 5. Vujačić, 6. Tomašević-cpt., 2. Vukčević – 23. Marušić (4. M. Vukčević, 79), 20. Raičković (19. Šćekić, 79), 10. Janković (18. Savićević, 84), 16. Jovović (8. D. Božović, 56) – 17. Hakšabanović (3. Radunović, 84) – 9. Mugoša. Selecționer: Miodrag Radulovic

Rezerve: 12. Petković, 13. Dragojević – 11. Bećiraj, 14. Duranović, 15. Balić, 21. Sekulic, 22. Milović

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 6. Chiricheș-cpt., 17. Rus, 11. Bancu – 18. Marin (8. Cicâldău, 78), 3. Cristea (5. Crețu, 13), 14. Olaru (10. Maxim, 46) – 9. Ivan, 19. Tănase (7. Alibec, 65), 13. Mihăilă (23. Mitriță, 65). Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Aioani – 4. Manea, 15. Burcă, 20. Hanca, 21. Popescu, 22. Camora

>