Breaking news

România, egalată de Rusia, în ultimul minut al meciului de la Europenele de Handbal

Naționala de handbal feminin a României a făcut o primă repriză excelentă în partida cu Rusia, dar cea de-a doua a fost catastrofală. 

Tot ce au construit în prima repriză, româncele au distrus în ultimele 20 de minute ale partidei.

Româncele au jucat magistral în prima repriză conducând la pauză cu cinci goluri avans și asta datorită portăriței Talida Tolnai care a închis poarta pentru rusoaice.

România a câștigat categoric prima repriză a meciului cu Rusia, deși a avut două eliminări de câte două minute fiecare.

Rusoaicele au deschis scorul în minutul doi, iar România a egalat la 1-1, prin Aurelia Brădeanu abia în minutul 4.

Deși au început timid partida, româncele au reușit să joace din ce în ce mai bine și să preia conducerea în minutul 5 prin golul marcat de Cristina Neagu și Ada Nechita.

Rusoaicele au început să rateze tot mai mult, iar Talida Tolnai a închis efectiv poarta, având un procentaj de 68%.

Apărarea a mers bine și pe atac româncele au strălucit. Au început repriza a doua cu un gol marcat din 7 metri și cu superioritate de două minute, însă din minutul 45 au început să greșească foarte mult să rateze nepermis, fapt ce le-a permis rusoaicelor să se apropie pas cu pas.

Astfel că în ultimul minut, la 59 și 20 de secunde, rusoaicele au reușit egalarea, deși în minutul 35, România conducea și cu șase goluri diferență.

Cea mai bună marcatoare a Românie a fost Iulia Ciurea, care a reușit să marcheze 7 goluri de la 7 metri, iar minunile făcute de Tolnai au adus egalul României.

În schimb, Cristina Neagu nu a juca tnimic, a marcat un singur gol și a irosit alte 7 aruncări la paortă.

Astfel că toată munca din prima repriză a fost risipită în ultimele minute, astfel că meciul s-a terminat la egalitate, scor 21-21.

În celălat meci din Grupa D, Muntenegru a învins Islanda cu scorul de 26-16. Mâine, tot la TVR 2, de la ora 21.10, România va juca cu Islanda.

>