Breaking news

România, două noi medalii de aur la Mondialul de canotaj de la Plovdiv

loading...

România a cucerit duminică, două medalii de aur la Campionatele Mondiale de canotaj Under-23 de la Plovdiv din Bulgaria.

romania canotaj plovdivVlad Dragoș Aicoboae și Toader Andrei Gontaru au cucerit duminică medalia de aur la dublu masculin. Românii au terminat cursa în 6 minute, 25 de secunde și 55 sutimi.

“Este un rezultat foarte bun pentru noi, suntem de două ori campioni mondiali pentru că am cucerit aurul și în pereche și în echipajul de patru. A fost foarte greu în această cursă. Vrem să ne calificăm cu barca de patru la Rio”, a declarat Vlad Dragoș Aicoboae.

Argintul a fost câștigat de echipajul din Australia (6 minute, 26 secunde și 79 sutimi), iar bronzul de canoiștii din Serbia (6 minute, 28 secunde și 39 sutimi).

A doua medalie de aur a fost cucerită de echipajul feminin format din Viviana Iuliana Bejinariu și Ioana Vrînceanu. Româncele s-au impus în finala de dublu vâsle feminin cu timpul de 6 min 57 sec 57/100. Podiumul a fost completat de echipajele din Noua Zeelandă (6:58.77) și Olanda (7:00.17).

”Te simți foarte bine să fii campion mondial. A fost o cursă foarte grea întrucât și celelalte echipaje sunt fosrte rapide. A fost o cursă foarte grea, deoarece celelalte echipaje au luptat cot la cot”, a declarat Viviana Iuliana Bejinariu.

Sâmbătă, România a obținut aurul în proba de patru rame fără cârmaci masculin prin echipajul format din Dumitru Mariuc, Neculai Aniculesei, Dănuț Viorel Rusu și Alexandru Cosmin Macovei.

loading...

Cmentariile sunt închise