Breaking news

România donează 100,000 de doze de vaccin anti Covid 19, Ucrainei

Dacă românii nu vor să se mai vaccineze, Guvernul Cîţu s-a apucat să doneze vaccinurile anti Covid19, deja cumpărate. 100.000 de doze de vaccin sunt donate azi în Ucraina.
Guvernul României a decis continuarea acordării unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, a 100.800 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății, pentru Republica Ucraina, în vederea gestionării pandemiei împotriva COVID-19.
Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.
Misiunea se va realiza cu un mijloc de transport aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a răspuns apelului primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, la solicitarea autorităților din Republica Ucraina pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere susținerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Cu sprijinul comun al Guvernului României – Ministerului Afacerilor Externe-Ministerului Sănătății- Ministerului Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, autoritățile române urmăresc de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Ucraina.