Breaking news

România colectează eficient deşeurile

deseuriCel puţin aşa  a declarat Ministrul Mediului, Borbely Laszlo. Acesta susţine că România s-a încradat cerinţelor impuse de Uniunea Europeană.

“Am aflat date foarte interesante în legătură cu colectarea selectivă a deşeurilor. Stăm destul de bine la colectarea pet-urilor. Avem parametri europeni de 45% pentru anul 2009 şi am adunat 55%.”

Ministrul Mediului a mai adăugat că doreşte să înceapă un program de dotare a oraşelor cu containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

“Producătorii sunt foarte interesaţi de astfel de ambalaje (materiale reciclabile).Ei susţin acest sistem şi vom porni cât de curând o reţea naţională de containere tipizate în toate oraşele, care vor asigura o adunare selectivă a acestor deşeuri”.

Colectarea selectiva a deşeurilor este soluţia la îndemâna tuturor şi presupune depozitarea deşeurilor în locuri special amenajate în vederea reciclării. Conform HG 621/ 2006,  instituţiile publice, asociaţiile, fundaţiile, persoanele fizice sunt obligate să colecteze selectiv deşeurile de ambalaje în containere diferite, inscripţionate în mod corespunzător şi amplasate în locuri speciale accesibile cetăţenilor.

>