Breaking news

România, cheltuie doar 1,3 dolari pe zi pentru sănătatea românilor

loading...

România cheltuie anual cu un romă doar 500 de dolari pentru sănătate, fapt ce o clasează pe ultimul loc între țările membre ale Uniunii Europene.

asigurari de sanatateUn studiu recent realizat de către Organizația Mondială a Sănătatii cu privire la sumele investite de guverne în sistemul sanitar arată că în România se investesc doar 500 de dolari pe cap de locuitor în fiecare an.

Această sumă plasează România pe ultimele locuri în Uniunea Europeană, mult în spatele tărilor din Europa de Vest, dar de asemenea după națiuni precum Polonia, Ungaria sau Bulgaria.

Alte țări din Europa Centrală și de Est au de asemenea investiții guvernamentale mai mari în domeniul sănătății. Polonia investește 900 de dolari anual, Ungaria aproximativ 1100 de dolari în fiecare an și chiar Bulgaria are o investiție de 521 de dolari anual pe cap de locuitor în sistemul de sănătate.

Pentru țările din Europa de Vest sumele sunt evident mult mai mari: Germania și Franța spre exemplu, au rate impresionante de investiții în sistemul de sănătate.

Guvernul german investește anual 4875 de dolari pe cap de locuitor pentru sănătate, în timp ce Franța face parte din țările cu cea mai mare rată de investiție în sistemul sanitar, cu o impresionantă sumă anuală de aproape 5000 de dolari pe cap de locuitor.

Totodată, guvernul spaniol face investiți de peste 3000 de dolari pe cap de locuitor, iar în Marea Britanie sistemul sanitar atrage investiții de la guvern de 3600 de dolari pe cap de locuitor, sumă care poziționează această țară abia la jumătatea clasamentului.

O soluție pentru români este asigurarea privată de sănătate, care oferă acces la îngrijire medicală internațională și acoperă toate procedurile medicale majore, în cele mai bune spitale și clinici din Europa și din lume.

loading...