Breaking news

România, calificare dramatică în optimile de finală ale Mondialului de handbal feminin!

România a făcut un meci mare, marţis eară în Germania la Mondialul de Handbal. Tricolorele au câştigat în mod dramatic partida cu Spania, scor 19-17 şi s-au calificat în optimile de finală a Campionatului Mondial.

echipa nationala de handbal a romanieiTricolorele au început mai slab meciul și au fost conduse cu 2-0, 3-1, 4-2, au restabilit egalitatea (4-4), Spania a mai condus o dată la două goluri (6-4), dar apoi au urmat cinci goluri consecutive ale României, care a avut cea mai mare diferență din întreg meciul, 9-6. La pauză, România a condus cu 9-7.

Spania a marcat primele trei goluri ale reprizei secunde (10-9), iar apoi s-a desprins din nou la două lungimi, 14-12. Ibericele au mai condus în trei rânduri, dar România, antrenată de spaniolul Ambros Martin, a egalat, 17-17, iar apoi a marcat de alte două ori până la final, câștigând cu 19-17 un meci în care au excelat apărările.

Cristina Neagu a fost din nou cea mai bună jucătoare a României, cu opt goluri marcate în poarta Spaniei.

”A fost un meci de mare luptă, o arată şi scorul. Felicit fetele pentru că au jucat excelent. Nu a mai mers bine atacul, dar apărarea a mers excelent, Iulia a făcut un meci excelent în poartă! A fost un meci de luptă, sunt foarte mulţumită de această victorie”a declarat Cristina Neagu pentru Telekom Sport.

România a urcat pe primul loc în grupă după acest succes și și-a asigurat calificarea în optimile de finală ale competiției.

Pentru ”tricolore” urmează meciul cu Angola, programat joi, de la ora 19:00, în direct la Telekom Sport 1. Ultimul meci, cel cu Franţa, se joacă vineri, de la ora 19:00, tot pe Telekom Sport 1.