Breaking news

România, bătută măr de SUA în semifinalele Mondialului de MiniFotbal

România a ratat calificarea în finala Campionatului Mondial de MiniFotbal, după ce duminică dimineață a fost învinsă în semifinale de Statele Unite, cu scorul de 7-3.

minifotbal romania suaTricolorii, ajunși în semifinale, fără să fi jucat sferturi, pentru că adversara Canada nu a ajuns în timp util la meci, au încasat o înfrângere usturătoare de la țara gazdă, USA.

România a primit primul gol la jumătatea primului sfert de joc, iar în sfertul doi a mai încasat încă patru goluri. În sfertul trei, tricolorii au alergat după gol dar mingea nu a vrut nicicum să intre în poarta americanilor.

În sfertul patru, tricolorii au mai primit un gol, după care în trei minute au marcat trei goluri, însă au primit rapid încă unul și totul s-a năruit, întrucât nu a mai fost timp fizic pentru a putea egala scorul la 7-7 și să trimită partida în prelungiri.

Finalul de meci i-a găsit pe tricolori în presing, ratând pe bandă rulantă, ocazii importante care puteau reduce diferența de scor.

Și după patru sferturi de joc, Statele Unite ale Americii se califică în finala primei ediții a Campionatului Mondial de Minifotbal, unde va juca acasă, cu trofeul pe masă, cu naționala Mexicului.

România a evoluat în Grupa B, unde a reușit să învingă India cu 21-0, să piardă cu 3-7 în fața Mexicului și mai apoi să se impună cu 7-2 în fața Germaniei.

România a câștigat toate cele cinci ediții ale Campionatului European de Minifotbal.

Tiberiu Lajos, selecționerul echipei naționale de minifotbal, a plecat în SUA cu lotul format din portarii Cristian Popa și Bogdan Rădulescu și jucătorii de câmp Nicolae Dan Costândana, Gabriel Tănase, Ioan Mircea Popa, Radu Burciu, Alin Cosmin Iacob, George Adrian Călugăreanu, Miroslav Cosmin Nicolin, Iulian Apostol, Toma Vincene, Emilian Chivu, Răzvan Dumitru Radu, Gabriel Cosmin Crăciun, Ciprian Ursu.