Breaking news

România, aur la Jocurile Francofoniei cu ștafeta de 4×400 m feminin

loading...

Atleții români au încheiat în forță Jocurile Francofoniei, câștigând medalia de aur în finala feminină de 4×400 m liber.

stafeta feminina de 4x400 mȘtafeta feminină de 4×400 m formată din Sanda Belgyan, Mirela Lavric, Adelina Pastor și Bianca Răzor, a ocupat primul loc în finală, la mare distanţă de celelalte competitoare.

Româncele au reușit să termine cursa în 3 minute, 29 secunde și 81 sutimi. Pe locul doi s-a situat ștafeta din Canada cu 3 minute, 34 secunde și 25 sutimi, iar bronzul a revenit țării gazdă, Franța, cu un timp de 3 minute 35 secunde și 20 sutimi.

Astfel că româncele au reușit să aducă cea de-a cincea medalie de aur a atletismului la actuala ediţie a Jocurilor Francofoniei.

Tot sâmbătă, la triplusalt Cristina Toma a cucerit medalia de argint la triplusalt, cu 13,92 m, cu acelaşi rezultat fiind înregistrată şi poloneza Anna Jagaciak, care, însă, a avut o a doua săritură mai bună decât românca – 13,90 m, faţă de 13,83 m.

În urma acestor rezultate bilanţul delegaţiei atletice a României la ediţia a VII-a a Jocurilor Francofoniei este de 11 medalii.

Cinci medalii de aur: Sergiu Ursu (disc), Ancuţa Bobocel (3.000 m obstacole), Mirela Lavric (800 m), Anca Heltne (greutate), ştafeta 4×400 m (Sanda Belgyan, Mirela Lavric, Adelina Pastor, Bianca Răzor).

Patru medalii de argint: Bianca Perie (ciocan), Andreea Ogrăzeanu (100 m), Mihai Donisan (înălţime), Carmen Toma (triplusalt)

Două medalii de bronz: Bianca Răzor (400 m) şi Adrian Vasile (lungime).

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>