Breaking news

România, aur european la Sevilia

Echipajul feminin de 8+1 rame cu cârmaci, a câștigat duminică, medalia de aur la Europenele de canotaj de la Sevilia, Spania.

echipaj 8+1 romaniaRomânia a câștigat pentru a șaptea oară consecutiv, medalia de aur în proba de canotaj, 8+1 rame cu cârmaci la Europenele de Canotaj din Sevilia.

Echipajul format din Roxana Cogianu, Ioana Crăciun, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Cristina Ilie, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Ionelia Zaharia şi Daniela Druncea, a condus de la început până la finalul cursei.

Româncele au dominat categoric finala probei regină a canotajului feminin, câștigând într-o manieră incredibilă, cu un avantaj de două lungimi de barcă față de restul plutonului.

Româncele au terminat cursa cu timpul de 6 minute, 41 de secunde și 83 de sutimi, cu un avans de 8 secunde și 63 de sutimi față de locul doi.

Medalia de argint a revenit Germaniei cu timpul de 6 minute, 50 de secunde și 20 de sutimi, iar bronzul, echipajului din Rusia cu timpul de 6 minute, 53 secunde și 32 sutimi.

Medalia de aur câștigată de româncele din echipajul 8+1, se adaugă celei de aur câștigate de Cristina Grigoraş şi Andreea Boghian la dublu rame și celei de argint câștigată de echipajul masculin de patru rame masculin format din Marius Vasile Cozmiuc, Alexandru George Palamariu, Cristi Ilie Pîrghie, Florin Curuia.

>