Breaking news

România are cel mai mare drapel din lume

România are cel mai mare drapel din lume. Guinness World Records a omologat luni, steagul realizat de Antena 3 împreună cu fabricadesteaguri.eu.

romania are cel mai mare steag din lumeReprezentantul Guinness World Records, prezent luni pe aerodromul Clincei, unde a fost întins tricolorul, a finalizat măsurarea drapelului.

Acest drapel românesc măsoară 79.290,39 metri pătraţi. Avem un nou record mondial. Felicitări România! Felicitări Antena 3!”a declarat reprezentantul Guinness World Records™.

Precedentul record mondial era deţinut de Liban pentru un drapel cu suprafaţa de 65.975 metri pătraţi.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că intrarea drapelului românesc în Cartea Recordurilor este un lucru nemaipomenit.

Vin din Harghita. Pentru mine, simbolurile naţionale sunt poate mai importante decât pentru alţi cetăţeni. Este un efort extraordinar să realizezi un asemenea drapel. Este un lucru nemaipomenit. Armata este totdeauna purtătoarea de marcă a simbolurilor naţionale şi a drapelului. Fiecare militar jură să apare România pe drapelul de luptă” a spus Mircea Duşa.

Premierul Victor Ponta a spus luni, după ce România a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare drapel din ţară, că este un record mondila este “un lucru special”, cu atât mai mult cu cât acesta se bazează pe un simbol naţional

Felicitări pentru cei care au avut această idee specială, pentru Mihai Gâdea şi Antena 3, dar mulţumesc şi sutelor de oameni care au muncit ca această idee să se realizeze. Mulţumesc Ministerului Apărării Naţionale care a pus umărul ca acest eveniment să aibă loc. Să ai un record mondial e un lucru special, dar să ai şi un record care se bazează pe un simbol naţional e cu atât mai bine”, a spus premierul Victor Ponta.

Antena 3 nu a ales întâmplător ziua de azi, 27 mai, pentru a inaugura cel mai mare steag din lume.

Mihai Viteazul a reușit la 27 mai 1600, pentru prima dată, unirea politică a celor trei țări românești cu un singur conducător: Domn al Țării Românești, Ardealului și Moldovei.

Uriaşul drapel tricolor, are o lungime de 330 de metri, o lăţime de 220 de metri şi cântăreşte 5 tone.

steag romania

>