Breaking news

România ar putea pierde portofoliul european pentru politici regionale, din cauza lui Băsescu

loading...

Traian Băsescu a contestat propunerea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european. Astfel că România ar putea să piardă portofoliul pentru politici regionale și să primească unul neînsemnat, pentru ajutor umanitar.

senat- basescu - romaniaPremierul Victor Ponta a declarat, joi, că Băsescu a contestat propunerea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european. Ponta a precizat că dacă România nu va primi “cel mai important portfoliu”, care fusese negociat deja, va fi cel mai ruşinos moment pentru ţara noastră.

”În urma unor negocieri extrem de lungi şi extrem de complicate, în condiţiile în care România nu putea să păstreze Agricultura, pentru că nicio ţară nu-şi va păstra portofoliul avut anterior, eu am obţinut pentru România, nu pentru Guvernul României, nu pentru un român, am obţinut pentru România cel mai important portofoliu din CE pentru noi – sigur, alte ţări au alte opţiuni – dar Dezvoltarea Regională înseamnă toate fondurile, programele de coeziune şi structurale în perioada 2014-2019. România a obţinut în urma negocierilor un portofoliu extrem de important, din punctul meu de vedere cel mai important, după care, tot din România, aseară domnul Băsescu a contestat să nu…, liderii opoziţiei au trimis scrisori să nu primim un portofoliu important. Important e să moară capra românească, că nu e susţinută de domnul Băsescu sau de domnul Iohannis sau de domnul Blaga. Dacă se va întâmpla aşa, vreau să vă spun că este cel mai ruşinos posibil moment pentru România”, a spus Ponta la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Potrivit Euractiv, România este posibil să obţină postul de comisar european pentru ajutor umanitar pentru Corina Creţu.

Vasile Blaga şi Klaus Iohannis au trimis, miercuri, o scrisoare lui Jean-Claude Juncker, şi liderului PPE, Joseph Daul, în care spun că nominalizarea Corinei Creţu s-a făcut prin încălcarea legii, întrucât aceasta nu a fost audiată în Parlament.

Ponta a reacționat la această scrisoare și i-a acuzat pe cei doi că fac jocurile lui Băsescu în detrimentul interesului național al României și că sunt doi politruci.

loading...