Breaking news

România ar putea juca fără spectatori la EURO 2016. UEFA anchetează incidentele de la meciul România – Ungaria

România riscă să joace următorul meci de pe teren propriu, din preliminariile EURO 2016, fără spectatori. UEFA decide pe 23 octombrie dacă incidentele din tribune de la meciul România – Ungaria, impun sancționarea naționalei de fotbal.

uefa - incidente romania - ungariaUEFA  anunță că a deschis o procedură disciplinară după meciul România – Ungaria, disputat, sâmbătă, în preliminariile Euro-2016, în Grupa F, pe stadionul Național Arena din București.

Românii sunt cercetaţi pentru incidentele din tribune, iar maghiarii pentru rasism, cazul urmând a fi analizat la 23 octombrie.

România: incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h) din Regulamentul Disciplinar al UEFA); aprinderea şi aruncarea de torţe şi petarde (articolul 16 (2) (b) & (c)); folosirea de lasere (articolul 16 (2) (d), conduită inadecvată a echipei (peste cinci cartonaşe galbene) (articolul (15) (4)).

Ungaria: comportament rasist (articolul 14 al Regulamentului Disciplinar al UEFA); incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h)), aprinderea de torţe (articolul 16 (2) (c)); conduită inadecvată a echipei (peste cinci cartonaşe galbene) (articolul (15) (4))”.

Mai multe incidente au avut loc, sâmbătă seară, înainte şi în timpul meciului România – Ungaria. În timpul partidei, fanii unguri au încercat să se bată cu suporterii români, iar jandarmii şi angajaţii BGS au intervenit pentru a calma spiritele, angajaţii firmei de pază folosind spray-uri pralizante şi lovind mai multe persoane, mai ales în sectoarele ocupate de fanii români. În busculadele create au avut de suferit şi femei şi copii.

În urma incidentelor de sâmbătă seară de pe Național Arena, aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de a merge la stadion un an, iar 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală.

România a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, sâmbătă, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

>