Breaking news

România agreează ideea unui nou pod la Dunăre către Ruse

Autoritățile române și bulgare discută despre construirea unui nou pot peste Dunăre, în zona Ruse.

Secretarul de stat Marcel Boloș a avut în acest week-end o întrevedere la Ruse, cu secretarul de stat bulgar Nikolina Nikolova, despre forma pe care o va lua programul de cooperare transfrontalieră dintre cele două state în următorul exercițiu financiar european dar și despre strategia pentru Marea Neagră, în contextul în care cele două țări sunt singurele membre EU din bazinul Mării Negre.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Tursimului agreează propunerea construirii unui nou pod pe Dunăre către localitatea bulgară Ruse” a declarat Marcel Boloș, secretar de stat în MDRT, în urma întâlnirii cu omologul său bulgar care a avut loc la Ruse, la sfârșitul acestei săptămâni.

Boloș spune că ambele țări ar avea de câștigat prin realizarea unei astfel de investiții. „Un asemenea proiect ar contribui foarte mult la sporirea mobilității populației și ar ajuta mediul de afaceri. Noi suntem foarte deschiși să avem o strategie comună pentru Dunăre, atât în ce privește partea de infrastructură, cât și partea de port și industria peștelui „  a mai spus secretarul de stat Marcel Boloș. Acesta a menționat că partea română va analiza posibilitățile de realizare a podului în comun cu Bulgaria și impactul acestuia asupra sprijinirii mediului de afaceri.

În lunile următoare, cele două ministere, din România și Bulgaria, vor lucra la nivel de experți, pentru a prezenta o poziție comună, având în vedere că parcurgem o etapă hotărâtoare pentru stabilirea viitoarelor programe cu finanțare europeană.

Ministerele Dezvoltării din România și Bulgaria au decis să colaboreze pentru a convinge Comisia Europeană să finanțeze, în viitoare etapă de programare, 2014 – 2020, un program dedicat regiunii Dunării, ca și parte a noii abordări a CE de a susține macro-regiunile.