Breaking news

România a zdrobit Croaţia la primul meci desfăşurat la Europeanul de Fotbal U21

loading...

România a reuşit o victorie de senzaţie, în meciul de debut de la Campionatul European U21, disputat cu Croaţia, pe stadionul din San Marino.

Tricolorii antrenaţi de Mirel Rădoi, au răpus naţionala Croaţiei, cu 4-1, producând prima mare supriză la turneul european de fotbal rezervat jucătorilor U21.

Primul gol a fost marcat în minutul nouă de George Puşcaş prin penalty, după ce românul a deviat în centrul careului, fundaşul Benkovic a atins mingea cu mâna, iar jocul a fost întrerupt după consultarea VAR. Centralul Bobby Maden a consultat VAR-ul, după care a indicat penalty. Puşcaş a transformat lovitura de la 11 metri şi a deschis scorul.

Patru minute mai târziu, Ianis Hagi a marcat după o nouă acţiune de excepţie a lui Puşcaş.

În minutul 18, Nikola Vlasic a recuperat după o pasă greşită la mijlocul terenului, a sprintat spre careul nostru, după care a şutat la colţul lung de la 20 de metri. Mingea s-a oprit în plasa laterală, după ce Ionuţ Radu n-a reuşit să respingă.

În repriza a doua, românii au punctat din nou. În minutul 66, Tudor Băluţă a dus scorul la 3-1. Fostul jucător al Viitorului a scăpat spre poarta apărată de Posavec, i-a fentat pe Benkovic şi Katic, care au muşcat momeala, după care l-a executat pe portarul advers din şase metri.

În minutul 90+3, Adrian Petre a fost servit ideal de Cristi Manea în şase metri, de unde a pus talpa pentru 4-1. Iniţial s-a acordat ofsaid, dar după două minute de consultarea VAR, reuşita a fost validată.

România a câştigat cu 4-1 şi a adunat primele trei puncte în grupa C de la EURO 2019.

Program EURO 2019
GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franţa, România, Croaţia

Programul grupei C:
18 iunie 2019: România – Croaţia (San Marino, 19:30*), Anglia – Franţa (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)

loading...