Breaking news

România a șters pe jos la Trofeul Carpați cu campioana mondială Brazilia

România a învins-o în mod surprinzător și categoric pe campioana mondială la handbal feminin, Brazilia, în cadrul Trofeului Carpaţi disputat în Sala Sporturilor din Cluj Napoca.

nationala handbal femininÎn fața unei săli arhipline și cu 7000 de suporteri dornici de handbal de calitate, tricolorele au defilat în partida cu Brazilia.

Paula Ungureanu, Valentina Ardean Elisei, Ada Nechita, Aurelia Brădeanu, Crina Pintea, Cristina Neagu și Luciana Marin, au început în forță partida cu Brazilia și după 30 de minute de joc conduceau cu 13-9.

Susținute frenetic din tribune, de fani, tricolorele au jucat fantastic și în repriza secundă, reușind să se impună în final cu scorul de 27-19.

O victorie mai categorică și tocmai în fața campioanei mondiale nici să se putea mai bine pentru debutul pe banca tehnică a României, a antrenorului Thomas Ryde.

Victoria zdrobitoare din semifinale în fața Brazilie, le-a calificat pe românce în finala Trofeului Carpați unde vor juca sâmbătă seară de la ora 20,15, cu Suedia.

Nordicele s-au impus în a doua semifinală în fața Germaniei cu scorul de 33-32, după loviturile de departajare de la 7 metri, întrucât meciul s-a terminat la egalitate scor 27-27.

Meciul tricolorelor a fost precedat de prezentarea semnelor dacice sub care vor evolua componentele echipei naționale, strategie de marketing în cadrul căreia FRH a distribuit spectatorilor 1.000 de căciuli dacice.

Digi Sport 2 va transmite sâmbătă, de la ora 20,15, finala Trofeului Carpați jucată de România cu Suedia. România a câștigat ultimele 9 ediții ale competiției de handbal feminin.

>