Breaking news

România a reușit o victorie fabuloasă în fața Suediei, în preliminariile Eurobasket 2015

România a învins Suedia, într-un meci din cadrul preliminariilor Eurobasket 2015, la capătul unui meci fantastic, adjudecat de tricolori cu scorul de 77-72.

baschet romaniaNaționala masculină de baschet a României a reușit victoria în fața puternicei naționale a Suediei, după prelungiri, miercuri, în Sala Sporturilor ”Transilvania” din Sibiu, într-o partidă din Grupa F a preliminariilor Campionatului European 2015 – Eurobasket 2015.

Cu zece secunde înainte de finalul timpului regulamentar, suedezii conduceau cu 66-64, dar Silvășan a reușit să transforme două aruncări libere și a restabilit egalitatea, 66-66. Astfel că s-a ajuns în prelungiri unde tricolorii au reușit să se desprindă la șapte puncte. Finalul a fost unul palpitant întrucât Gaddefors a marcat două coșuri de trei puncte consecutive și scorul a devenit 73-72.

Dar Mihai Paul a transformat două ”libere” (75-72), Silvășan a ratat alte două, dar Mandache a interceptat un balon și a marcat două puncte care au decis soarta meciului: 77-72.

Antrenorul naționalei României, s-a declarat bucuros și mulțumit de jocul elevilor săi, precizând că această victorie le dă încredere

Acest meci a avut de toate, a fost condimentat cu spectacol, cu dramatism dar şi cu un baschet de calitate. Am avut suportul unui public extraordinar, care ne-a ajutat atunci când am avut mare nevoie. A fost extrem de important pentru moralul echipei noastre şi a fost decisiv în obţinerea victoriei. Vreau să felicit întreagă echipa pentru manieră în care a luptat în această seară, dar de asemenea mulţumesc publicului şi mai ales staff-ului tehnic, am avut un suport foarte mare din partea lor. Este o victorie mare, obţinută în prelungiri, şi pentru aceea suntem şi mai bucuroşi. Dar de mâine trebuie să trecem la următorul pas şi să ne focusam asupra jocului din Letonia”, a declarat la final de meci, Marcel Ţenter.

Vedran Bosnic, antrenorul Suediei–a declarat la finalul partidei că: A fost un meci foarte dificil şi de un dramatism care face că jocul de baschet să fie atât de frumos. Felicit echipa României pentru victorie. A fost un meci deosebit pentru gazde, care au gestionat bine momentele cheie. Noi am pierdut pentru că am ratat liberi mai ales în prelungiri dar trebuie să continuăm să luptăm pentru calificare. Avem o echipa tânăra, care a avut de învăţat din acest meci. Pentru moment, România are şanse mari de calificare, dar vom vedea la final cine va obţine locul secund în grupa şi implicit calificarea la Eurobasket 2015.

Este cea de-a doua victorie obținută de România în Grupa F, după 81-69 cu Slovacia, în deplasare, având acum maxim de puncte, 4 la număr. În timp ce Letonia are 2 puncte, Suedia un punct, iar Slovacia un punct.

România va juca următorul meci pe 17 august la Riga, în Letonia.

>